Hlavní obsah

Lékaři probudili postřelenou ženu z umělého spánku

Uherský Brod

Žena, kterou útočník v Uherském Brodě postřelil, je mimo ohrožení života. Lékaři ji probudili z umělého spánku. Jakmile to okolnosti dovolí, vyslechnou ji kriminalisté. Postřelená žena dělala v restauraci účetní – nebyla servírkou, jak se původně uvádělo.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Na radnici v Uherském Brodě je vyvěšena černá vlajka.

Článek

„Lékaři na oddělení ARO, kde byla hospitalizovaná po úterní operaci, ji probudili z umělého spánku. Žena komunikuje s lékaři. Léčení bude ale zřejmě trvat týdny,“ řekla Právu mluvčí uherskohradišťské nemocnice Dana Lipovská.

Ženu se chystá vyslechnout policie. „Kdy se tak stane, to v tuto chvíli nebudeme sdělovat, stejně jako nekomentujeme další sled dalších úkonů,“ řekl mluvčí Krajského ředitelství policie ČR ve Zlíně Pavel Benedikt Stránský.

Foto: Foto Kastner

Na místě zasahoval vrtulník

„Důležité je, aby se uzdravila, k dalším krokům přistoupíme, až nám lékaři sdělí, že to její zdravotní stav umožňuje,“ řekl mluvčí.

BEZ KOMENTÁŘE: Střelba v Uherském BroděVideo: Pro Novinky Lukáš Jurčička, Novinky

Policie kvalifikovala událost v Uherském Brodě jako vraždu na více lidech. Za to by pachateli hrozil doživotní trest.

Jediná přeživší oběť úterní tragédie pracuje jako účetní a do restaurace přišla odevzdat papíry. Zdeněk K., který v hospodě střílel, ji zasáhl dvěma ranami do hrudníku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám