Hlavní obsah

Čelní srážku kamiónů u Mikulova jeden z řidičů nepřežil

Právo, miv
Mušlov

Zřejmě vysoká rychlost, možná v kombinaci se znečištěnou vozovkou, sehrála roli v tragické nehodě dvou kamiónů, která se stala v úterý odpoledne u osady Mušlov nedaleko Mikulova na Břeclavsku. Jeden z řidičů zemřel, druhý je ve vážném stavu.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Jeden z řidičů srážku nepřežil, druhý je ve vážném stavu v nemocnici.

Článek

„Ta cisterna jela celou dobu přede mnou v naprosté pohodě. Pak se ze zatáčky vyřítil modrý kamión, odhaduji, že to hrnul tak šedesát, sedmdesát. Nárazu neměl ten přede mnou žádnou možnost zabránit,“ řekl Právu řidič nákladního vozu, jemuž se střet odehrál přímo před očima.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Kabinu kamiónu na straně řidiče náraz zdemoloval

Vše viděl z bezprostřední blízkosti, dokonce takové, že preventivně sám strhl řízení mimo silnici.

„Nebyl to příjemný pohled, je to letos již podruhé, co se přímo přede mnou stala nehoda,“ dodal.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Hasiči zprávu o nehodě dostali krátce před půl třetí. Na místě se srazily dva kamióny, jeden vezl cisternu s naftou. Ta naštěstí nárazu odolala, z aut ale unikly provozní kapaliny a znečistily vozovku. Nějaké ropné látky ale byly na vozovce i na kopci před místem nehody. Zda pochází z jiného vozu a sehrály roli při nehodě, nebo se tam dostaly až po kolizi, není v tuto chvíli jasné.

„Při nehodě zemřel jeden člověk, druhý je ve velmi vážném stavu,“ řekl policista Josef Brázda ze skupiny dopravních nehod břeclavské policie. Příčiny nehody nekomentoval, jsou předmětem dalšího šetření. Mnohé ale napovídá postavení vozidel po nehodě, kamión, který se srazil s cisternou, zůstal stát v protisměru.

Foto: Milan Vojtek, Právo

„Škoda bude vysoká, prvotní odhad je zhruba milión a půl. Dlouho bude trvat i odstranění následků nehody, silnice bude uzavřená několik hodin,“ dodal.

Veškerou dopravu musely policejní hlídky odklonit na silnici z Lednice do Mikulova.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám