Hlavní obsah

Ženu v pražských Petrovicích brutálně zmlátil cizinec, s policií nespolupracuje

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Policisté dopadli pachatele brutálního napadení, které se odehrálo v prosinci v pražských Petrovicích. Po dvouměsíčním pátrání zadrželi 29letého Ukrajince, který ale nespolupracuje a k činu se vůbec nevyjádřil. Těžce zraněná žena ležela v místě napadení dvě hodiny, než ji našel kolemjdoucí. Bude mít doživotní následky.

Foto: Policie ČR

Dopadený násilník a místo činu

Článek

„Původně jsme si mysleli, že případ z Petrovic souvisí s případy z Krče," řekla v pondělí kriminalistka Alena Kolářová. To se ale nepotvrdilo. „Měli jsme vytipovaného pachatele z Ukrajiny, zásahová jednotka pak zadržela pět mužů, z nichž jsme čtyři následně propustili,“ dodala.

Foto: Policie ČR

V okolí místa činu bylo rozházené oblečení

Vzorky DNA totiž souhlasily s profilem dosud netrestaného 29letého dělníka, který bydlel nedaleko místa útoku a pracoval na Skalce. Policisté ho již obvinili z pokusu o vraždu, za který mu hrozí až výjimečný trest. Soud ho následně poslal do vazby.

O vlásek unikla smrti

Přepadení se odehrálo 14. prosince po třetí hodině ráno. Policisté zjistili, že 33letá žena jela autobusem 511 ze zastávky Háje do zastávky Wattova.

Foto: Policie ČR

V okolí místa činu bylo rozházené oblečení

Tam ji podle policie muž přepadl. Bil ji surovým a trýznivým způsobem do hlavy tak intenzivně, že bude mít podle lékařů doživotní následky. Podstoupila už dvě náročné operace. K motivu činu se policisté zatím nechtějí vyjadřovat. Žena pravděpodobně nebyla znásilněna.

Foto: Policie ČR

Rozházené věci oběti

Kolemjdoucí ji našel asi po dvou hodinách. Měla potrhané oblečení a kolem ní se válela zimní bunda, další svršky a její dioptrické brýle. Podle policie kvůli nízkým teplotám jen o vlásek unikla smrti. [celá zpráva]

Případy znásilnění

Ve stejném týdnu ale policisty zaměstnala ještě další tři přepadení žen. 19. prosince podle policie přepadl 20letý Ukrajinec ženu v podchodu u krčské nemocnice. Posléze ji odtáhl do nedalekého křoví, kde ji hodinu znásilňoval. O dva dny později napadl další dvě ženy, které se ale ubránily. Policie pachatele zadržela v druhé polovině ledna. [celá zpráva]

Ve stejný den jako byl případ z Petrovic, policie informovala také o dalším znásilnění, které se stalo nedaleko. Pachatele, 25letého Asijce, zadrželi muži zákona ještě ten den kousek od místa přepadení, kde bydlel. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté odvádějí zadrženého mužeVideo: Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám