Hlavní obsah

Řidič jel na červenou, vrazil do sanitky a zabil chodce. Z místa utekl

Novinky, lsi
Cheb

Tragická dopravní nehoda, která si vyžádala jeden lidský život, se stala v neděli odpoledne v centru Chebu. Řidič staršího BMW nezastavil na křižovatce na červenou, smetl projíždějící sanitku se zapnutými majáky a srazil tři chodce na chodníku vedle křižovatky. Jeden z nich zemřel. Řidič od nehody utekl a policie po něm pátrá. Zničený vůz zůstal na místě.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Řidič BMW po nehodě utekl.

Článek

„Na světelné křižovatce ulice Evropská s ulicí K Nemocnici vrazil řidič osobního auta do projíždějící sanitky záchranné služby, která měla zapnuté výstražné světelné i zvukové zařízení,“ informoval Novinky mluvčí karlovarských hasičů Martin Kasal.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Vozidlo po nárazu

Po nárazu vozidlo ještě srazilo tři chodce. „Dvě mladé ženy byly na místě ošetřeny a s lehkými zraněními převezeny do nemocnice. Dvaasedmdesátiletý muž utrpěl vážná mnohočetná zranění, kterým, bohužel, podlehl i přes veškerou snahu našich záchranářů,“ uvedla mluvčí karlovarských záchranářů Petra Bakurová. Pacient v sanitce neutrpěl při této nehodě žádná zranění.

Nehoda se stala kvůli tomu, že řidič BMW nerespektoval červený signál stůj a vjel do křižovatky. „Viník dopravní nehody bezprostředně po činu z místa dopravní nehody utekl,“ podotkla mluvčí karlovarské policie Kateřina Krejčí.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Pasádka sanitky neutrpěla při nehodě žádná zranění

Po viníkovi nehody policie stále pátrá, zahájila však již úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu usmrcení z nedbalosti a přečinu neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku.

Policie žádá svědky dopravní nehody, aby se obrátili na linku 158. Řidič se podle policie mohl pěšky pohybovat v okolí obchodů OBI či Interspar v Chebu a mohl být zraněný.

Policie prosí, aby se přihlásili i přímí svědci z aut Škoda Octavia combi a Renault Scenic, obě světlé barvy, která se na místě nehody pohybovala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám