Hlavní obsah

Opilý řidič narazil do betonového sloupu, zemřela jeho nezletilá dcera

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Opilý řidič boural v sobotu odpoledne na silnici u obce Slavíč u Hranic na Přerovsku. V autě zahynula jeho nezletilá dcera, on sám utrpěl těžká zranění. Policie o případu informovala v pondělí.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Ilustrační foto

Článek

„Řidič vozidla značky Citroën Saxo při průjezdu mírně levotočivou zatáčkou dostal s vozidlem smyk, přejel do protisměru a pravou stranou vozidla pak narazil do betonového sloupu elektrického vedení. V době dopravní nehody seděla na místě spolujezdce jeho nezletilá dcera. Následkem nehody utrpěla zranění neslučitelná se životem. Řidič vozidla utrpěl při nehodě těžká zranění s dobou léčení několika týdnů,“ řekla Právu policejní mluvčí Marie Štrbáková. Věk dívky neupřesnila.

Při orientační dechové zkoušce podle ní muž nadýchal 2,19 promile alkoholu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Příčiny a okolnosti nehody policisté vyšetřují. Zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů usmrcení z nedbalosti, ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ uvedla mluvčí.

Řidiči nyní hrozí až tři roky ve vězení, trestní sazba se však může podle Štrbákové v průběhu prověřování změnit. „Hmotná škoda byla vyčíslena na 70 tisíc korun,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám