Hlavní obsah

Vlak srazil opilce. Vstal a se zlomenou rukou cestoval dál

– Olomouc
Právo, Miloslav Hradil

Velké štěstí měl opilý čtyřiačtyřicetiletý muž, když jej na okraji Olomouce srazil vlak. Ze srážky vyvázl jen se zlomenou rukou. Vstal a nasedl nedaleko do dalšího vlaku, který byl na trati po nehodě zastaven. Tady ho našli policisté. Případ se stal v pátek večer, policie o něm informovala v neděli.

Foto: ZZS Jihočeského kraje

Ilustrační foto

Článek

K nehodě došlo kolem 19:05 hodin na železniční trati v Olomouci – Černovíře. „V těsné blízkosti kolejí se pohyboval čtyřiačtyřicetiletý muž právě v době, kdy z protisměru jela od Olomouce na Šumperk rychlostí 100 kilometrů v hodině vlaková souprava. Vlak muže zachytil za ruku,“ řekla Právu policejní mluvčí Marta Vlachová.

Vlakvedoucí podle ní hned po střetu kontaktoval dispečink a trať byla uzavřena v obou směrech. „Muž po střetu s vlakem upadl na zem, vstal a z místa odešel. Po několika metrech nastoupil do nedaleko stojící vlakové soupravy, která zastavila na červenou. Zde muže zajistila přivolaná policejní hlídka. Dechovou zkouškou bylo u něj naměřeno necelých 2,5 promile alkoholu,“ uvedla mluvčí.

Muž podle ní utrpěl zlomeninu pravého předloktí a byl následně ošetřen. Železniční provoz ve směru od Šumperku na Olomouc byl zastaven kvůli nehodě hodinu. V opačném směru byl provoz zastaven na dvě hodiny.

„Co vedlo muže k tomu, aby šel po železničním svršku, je předmětem šetření. Ve vlaku nedošlo k žádnému zranění osob a ani ke škodě na majetku,“ dodala Vlachová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám