Hlavní obsah

Policisté v Praze stříleli po ujíždějícím autě, řidič se vzdal

Novinky, kre
Praha

Honičku jako z akčního filmu zažili ve středu pražští policisté. Agresivního řidiče, který jim prchal v ukradené octávii, nakonec zastavily až výstřely. Dramatická jízda se tentokrát obešla bez zranění.

Policisté v Praze stříleli po ujíždějícím autě, řidič se vzdalVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté si kradeného auta Škoda Octavia všimli na křižovatce ulic Kolbenova a Kbelská na Praze 9. Hned se za vozidlem vydali. Řidič ovšem modré majáky a červený nápis „Stop policie“ ignoroval a začal ujíždět ve směru na Letňany.

Poté sjel na ulici Mladoboleslavskou směrem do Kbel, kde pokračoval na Satalice. Tam se otočil na kruhovém objezdu a s policisty v zádech ujížděl zpět směrem na Letňany. Poté pokračoval směrem na Prosek a do Ďáblic.

Jel v protisměru a po chodníku

„Řidič jel velmi agresivně, ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu, několikrát nerespektoval červený signál na semaforech, jezdil v protisměru, po chodníku a dokonce naboural do služebního vozidla ve snaze vytlačit ho ze silnice. Policisté se proto rozhodli k použití služební zbraně,“ uvedl mluvčí policie Jan Daněk.

Po autě, které se hnalo 140kilometrovou rychlostí, policisté několikrát vystřelili na Ďáblické ulici. „Nebyl tam žádný provoz, žádní lidé ani obytné domy. Snažili se zasáhnout pneumatiky,” uvedl mluvčí. Teprve poté muž zastavil a policistům se vzdal.

Testu na přítomnost alkoholu a orientačnímu testu na drogy se sedmatřicetiletý muž podrobil na místě. Výsledek byl negativní.

Reklama

Výběr článků

Načítám