Hlavní obsah

Zabarikádovaný muž vyhrožoval policistům, dopadla ho zásahovka

Novinky, jap
Praha
Aktualizováno

V Raisově ulici v pražských Dejvicích se ve středu krátce po půlnoci odehrálo drama. V jednom z bytů se tam zabarikádoval opilý muž, který vyhrožoval policistům.

BEZ KOMENTÁŘE: Zabarikádovaného muže dopadla až zásahová jednotkaVideo: Novinky

 
Článek

Na místo původně vyrazili strážníci, kteří jeli pouze prověřit oznámení o rušení nočního klidu. Nájemník podle informací z místa odmítl strážníkům otevřít byt s tím, že drží jako rukojmí ženu, které v případě vstupu policistů ublíží.

Strážníci na místo okamžitě přivolali zásahovou jednotku a policejního vyjednavače, který se s mužem dohodl, že vyleze ven z domu oknem.

Ten to ale nakonec odmítl, a tak do bytu násilím za použití pyrotechniky vnikla zásahová jednotka, která muže zadržela a nechala převézt do psychiatrické léčebny v Bohnicích.

Uvnitř bytu se opravdu nacházela také žena, kterou měl opilý muž držet jako rukojmí.

Redakci se tato žena ozvala s tím, že se celý incident odehrál jinak. „Nikdo nebyl zabarikádovaný, dveře byly zaseknuté a nešly otevřít. Nebyla jsem držena jako rukojmí, ani mě nikdo neohrožoval, to jsem také uvedla do protokolu. Proč přijela zásahová jednotka a vyjednavač, nevím. Můj druh s ním pak normálně mluvil,“ řekla Novinkám žena.

„Při prohlídce bytu policisté nenašli střelnou zbraň, zajistili však dva připravené nože a jednu mačetu. Muž ovlivněný alkoholem skončil v policejní cele. Vyšetřovatel zahájil úkony pro podezření z trestného činu vyhrožování s cílem působit na úřední osobu,” uvedla mluvčí policie Andrea Zoulová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám