Hlavní obsah

Fanoušci Sparty „na férovku” v deseti brutálně zbili čtveřici slávistů

Novinky, lsi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

K nepříliš férové potyčce fotbalových fanoušků došlo koncem listopadu loňského roku v Praze. Slávističtí se tehdy vraceli z utkání hraného v Ostravě, ovšem po příjezdu do hlavního města si je vyhlédli fanoušci Sparty a brutálně je zbili. V úterý o tom informoval mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Tipaři navedli sparťanské rváče na čtevřici slávistůVideo: Policie ČR

 
Článek

Čtveřice fanoušků Slavie přijela z Ostravy kolem páté hodiny ráno na hlavní nádraží, tam si ji ale vyhlédli dva tipaři konkurenční Sparty.

„Ti nenápadně čtveřici zpovzdálí sledovali až na Prahu 6, konkrétně na Flemingovo náměstí, kde měli slávističtí fanoušci zaparkované auto,“ uvedl Hulan s tím, že tipaři neustále telefonicky oznamovali polohu slávistů svým souputníkům.

Ti nakonec se zelenou felicií a červenou octavií slávistické fanoušky na Flemingově náměstí dohnali a velice brutálně zbili. Poškození podle policie neměli proti desetihlavé přesile žádnou šanci na obranu.

Foto: Policie ČR

Druhý z hledaných mužů

„Slávisté nejen že při útoku utrpěli mnohačetné zhmožděniny a oděrky, ale jednomu z nich dokonce násilníci zapálili u hlavy světlici. Tou mu způsobili sežehnutí vlasů na temeni hlavy a popáleninu kůže. V tomto směru může poškozený hovořit o velikém štěstí, vezmeme-li v potaz, že světlice má v plném zahoření teplotu několika set až tisíců stupňů Celsia,“ upozornil mluvčí.

Ukradli jim i vlajku

Ještě před odjezdem z místa stihli násilníci poškozené okrást o osobní věci a vlajku fotbalové Slavie. „Z toho důvodu prošetřují kriminalisté popsanou událost pro podezření z trestného činu loupež. Za ten hrozí případným pachatelům trest odnětí svobody až na deset let,“ dodal Tomáš Hulan.

Policisté prosí veřejnost o jakoukoliv informaci, která by pomohla se ztotožněním tipařů na videu.

Reklama

Výběr článků

Načítám