Hlavní obsah

Policie pátrá po maskovaném lupiči z Harrachova, může být nebezpečný

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté pátrají po 29letém muži, který s maskou na obličeji přepadl ve čtvrtek 12. února ženu na parkovišti v Harrachově a zmocnil se jejího zavazadla s několika sty tisíci korunami. Jeho dva spolupachatelé (45 a 47 let) byli zadrženi, umístěni do vazby a obviněni z loupeže.

Foto: Policie ČR

Hledaný Patrik Štajer

Článek

„Žena na parkovišti nasedala do auta, když k ní přistoupil muž s maskou na obličeji  a začal se s ní přetahovat o tašku, v níž měla celodenní tržbu v řádech statisíců korun,“ uvedla mluvčí liberecké krajské policie Vlasta Suchánková.

Žena svou tašku bránila a s lupičem se o ni přetahovala.  Když jí ale pohrozil zbraní, peníze raději obětovala. Maskovaný muž nasedl do připraveného auta s řidičem a společně ujížděli směrem na Tanvald.

„Ihned po nahlášení přepadení se rozjelo rozsáhlé policejní pátrání po pachateli a jeho komplicích. Zhruba po 24 hodinách kriminalisté zadrželi dva podezřelé muže poté, co si z části peněz zakoupili v autobazaru osobní motorové vozidlo a rovněž zajistili i část uloupené hotovosti,“ pokračovala Suchánková.

Ukázalo se, že si muži přepadení předem naplánovali. Dva z nich jsou již obviněni ze zvlášť závažného zločinu loupeže a byla na ně uvalena vazba. Poslední z kompliců zatím uniká. Jeho identitu ale policisté znají a již po něm vyhlásili pátrání.

Hledaný muž může být ozbrojený

Jedná se o Patrika Štajera ze Semilska. „Je vysoký asi 163 centimetrů, hubený. Má černé vlasy a tetování na pravém i levém předloktí a rukách, hrudníku, prsou, ramenou a zádech,“ dodala mluvčí a důrazně varovala veřejnost, aby se ho nikdo nesnažil zadržet. „Může být ozbrojený a nebezpečný. Rovněž nelze vyloučit, že by se podobné trestné činnosti mohl dopustit znovu,“ uvedla.

Vazebně stíhaným pachatelům hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody v rozmezí pěti až 12 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám