Hlavní obsah

Žena z Břeclavska je podezřelá z vraždy tří svých novorozenců, měla je zabíjet od roku 2012

Právo, Novinky, mh, miv
Břeclav
Aktualizováno

Jihomoravská policie v pondělí zveřejnila podrobnosti k nálezu lidských ostatků v Dolních Dunajovicích na Břeclavsku. Kriminalisté našli ostatky tří dětí, nejstarší z roku 2012, nejmladší z minulého týdne. Z činu policie podezírá 25letou matku dětí, která v domě bydlela.

Policie popisuje události v Dolních DunajovicíchVideo: Miroslav Homola, Právo

 
Článek

„K činu se podezřelá pětadvacetiletá žena vyjádřila bezprostředně po zadržení ještě v předprocesním stadiu, jako obviněná již nevypovídala. Nyní je hospitalizována v nemocnici pod dohledem. Proti ženě již bylo zahájeno trestní stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu vraždy,“ uvedl šéf jihomoravské policie Leoš Tržil.

Podle něj žena z Mikulovska vraždila třikrát od roku 2012 do 12. února 2015, kdy rodila naposledy. Za toto období se jí narodily tři děti, kterých se pravděpodobně zbavila hrůzným způsobem.

Foto: policejnidenik.cz

U domu zasahovali i hasiči.

Podle vyjádření vyšetřovatelů žena uvedla, že děti zabíjela ze strachu, aby se s ní nerozešel její o dva roky mladší partner, se kterým v domku žila. Přítel obviněné uvedl, že ani v jednom případě o těhotenství ženy nevěděl.

„Pachatelka je ohrožena trestem ve výši 15–20 let, případně trestem výjimečným, doplnil šéf mordparty Luděk Blahák.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Dvůr rodinného domu v Dolních Dunajovicích

„V domě byla nalezena pervitinová varna, drogy zřejmě sehrály v děsivém případu svou neblahou roli podobně, jako tomu bylo v nedalekých Vlasaticích, kde žena rovněž zabíjela své narozené děti. Na tento případ se přišlo v červnu roku 2013, uvedl kriminalista Blahák.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Dům v Dolních Dunajovicích, kde se nalezly ostatky dětí.

Ostatky z Dolních Dunajovic odborníci stále ještě zkoumají, jejich pohlaví policie nechce zveřejnit, stejně jako místo, kde byly nalezeny. Podle nepotvrzených informací však byla torza nalezena v jímce. Obviněná žena má dvě děti z předchozího vztahu, které jsou však v péči jejich biologického otce.

BEZ KOMENTÁŘE: Dům, ve kterém nalezli mrtvé novorozeněVideo: Milan Vojtek, Právo

Přítel ženy sbíral šrot

Partner ženy získal v obci pověst sběrače krámů, vyjížděl svou bílou dodávkou do okolí a svážel staré krámy, zaplnil jimi zahradu u domu. „V podstatě jej ani neznám, nepotkával jsem jej,“ konstatoval starosta Dolních Dunajovic Josef Hasník.

Místní školáci jeho dodávku dobře znají, potkávali ji i s jeho řidičem v okolí, prohledával lesy a nalezené věci svážel na svou zahradu. „Dokonce i někteří místní mu tam nosili staré věci,“ sdělili.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Dvůr rodinného domu v Dolních Dunajovicích

Kriminalisté zasahovali v rodinném domě od pátečního rána. Přivolali je tam záchranáři, kteří tam vyjížděli ke krvácející ženě. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám