Hlavní obsah

Mladík v Českých Budějovicích se chtěl oběsit na tkaničkách od bot

Právo, ch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Na poslední chvíli zachránili v pátek ráno od sebevraždy českobudějovičtí strážníci přibližně dvacetiletého mladíka. Nešťastník se rozhodl, že skoncuje se svým životem na trubkách parovodního potrubí za pomoci tkaniček nedaleko centra Českých Budějovic na dvoře u Malé scény DK Metropol.

Foto: Petr Nový, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

„Dostali jsme informaci o podivném chování mladého muže, který je zřejmě podnapilý. Hlídka okamžitě vyrazila na místo a zde našla nejprve odhozené boty bez tkaniček a po pár metrech uviděla člověka, který je otočen obličejem ke zdi budovy a z posledních sil se drží trubek parovodu,” popsal Právu zásah hlídky, která zřejmě mladíkovi zachránila život, mluvčí městské policie Václav Sup.

„Kolem krku měl omotány tkaničky, které mu měly posloužit jako škrtidlo. Jeden z členů hlídky okamžitě k muži přiskočil a přidržel mu nohy. Druhý ze strážníků tkaničky přeřízl,“ doplnil Sup s tím, že zachráněný se poté rozplakal se slovy, že život pro něj už nemá cenu.

Strážníci ho pak uklidňovali až do příjezdu zdravotnických záchranářů, kteří jej odvezli do nemocnice a poté na protialkoholní záchytnou stanici, neboť měl v krvi 1,1 promile alkoholu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám