Hlavní obsah

Muži zbili kvůli penězům 17letého mladíka, jeho přítelkyni unesli

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havlíčkův Brod

Dva muži, kteří se mladíkovi z Havlíčkobrodska kvůli penězům pomstili brutálním výpraskem a únosem jeho přítelkyně, nyní mohou skončit až na deset let ve vězení. O případu informovala v pátek krajská policejní mluvčí Monika Pátková.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Událost se stala vloni 7. října, policie o ní informovala až nyní po ukončení vyšetřování.

Na tísňovou linku policie se tehdy obrátili obyvatelé obce Květnov na Havlíčkobrodsku poté, co je kolem 19. hodiny požádal o pomoc zmlácený 17letý mladík. Ještě než skončil v nemocnici, policistům stačil říct, že ho napadl jeho známý, který mu unesl přítelkyni.

Dotyčného 33letého muže původem z Ostravska zadrželi muži zákona krátce po půlnoci na jedné z havlíčkobrodských ubytoven, po přítelkyni zbitého mladíka nebylo ani stopy.

Situace se obrátila kolem třetí hodiny ráno, kdy se kriminalistům podařilo dívku vystopovat v penziónu u obce Štoky, kde ji hlídal 42letý muž z Havlíčkobrodska.

Problémy s penězi

Mladý pár vylákal na schůzku na odlehlé místo nedaleko obce Okrouhlička známý mladíka. Tam ho donutil vystoupit z auta a zmlátil ho. „Napadl ho plastovou tyčí a způsobil mu zranění na různých částech těla, zejména na hlavě. Z místa odjel s přítelkyní zraněného jejím automobilem,” řekla mluvčí.

Ženu později donutil, aby nastoupila do vozu jeho komplice. Ten ji převezl do penziónu a hlídal ji. „Pravděpodobným motivem jednání zadržených byly osobní finanční spory,“ uvedla mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám