Hlavní obsah

Celníci si počíhali na pašeráky alkoholu a cigaret, zadrželi je při předávání

– Praha
Novinky, zpe

Středočeští celníci vyšetřují dva Čechy ve věku 45 a 47 let, které odhalili při kšeftování s tabákovými výrobky a neznačným alkoholem. Stále proto varují před vyskytujícím se neznačeným lihem, který by mohl mít souvislost s metanolovou kauzou, informovala mluvčí středočeských celníků Yvona Matějková.

BEZ KOMENTÁŘE: Nalezené kartóny cigaretVideo: Celní správa ČR

 
Článek

Muži byli zadrženi při předávce neznačených cigaret, kdy „distributor“ přivezl plné auto tabákových výrobků. Následně byly provedeny dvě domovní prohlídky v rodinném domě v Neratovicích a v bytě v Praze 9-Letňanech. Celníci při prohlídce objevili 200 litrů alkoholu.

„V domě v Neratovicích docházelo k nelegálnímu skladování a distribuci lihovin, které nebyly označeny kontrolní páskou. Většinou se jednalo o litrové lahve a několik šestilitrových kanystrů,“ řekla Matějková.

Foto: Celní úřad pro Středočeský kraj

Kanystry s alkoholem

Mezi nalezeným sortimentem se nacházely lahve bez kolků se značkami Tatranské vodky a rumu, Pravé slovácké slivovice a višňovice či Bacardi.

„V šesti litrových kanystrech byla Hruška s 37,5 % alkoholu a Jablko se 14,5 % alkoholu. Jeden kanystr byl zcela bez popisu,“ informovala mluvčí s tím, že v současnosti probíhá analýza vzorků. V jejím rámci se bude prověřovat i přítomnost látek ohrožujících život.

Foto: Celní úřad pro Středočeský kraj

Celníci našli 200 litrů alkoholu.

Kromě alkoholu celníci našli také deset kilogramů řezaného tabáku a 20 tisíc krabiček nezdaněných cigaret. Na některých byly běloruské a moldavské kolky, některé byly bez nálepek nebo se značkou duty free.

Foto: Celní úřad pro Středočeský kraj

Zadržené cigarety

V garáži objevili kradené auto

„Bylo zajištěno i 173 tisíc korun v hotovosti, protože peníze prokazatelně pocházely z trestné činnosti,“ popsala mluvčí. V neratovické garáži se navíc nacházel odcizený osobní automobil Ford Mustang.

Případ je stále v šetření, celkový předpokládaný únik jen na spotřební dani byl vyčíslen téměř na jeden milión korun. „Pokud se u mužů potvrdí podezření ze spáchání trestného činu krácení daně, poplatku a podobné povinné platby, mohou ve vězení strávit až osm let,“ sdělila Matějková.

Mladšího z mužů celníci už zadrželi v minulém roce na dálnici D1, kdy v osobním automobilu Peugeot 407 převážel 650 kartónů cigaret různých značek a jedenáct kilogramů řezaného tabáku.

Reklama

Výběr článků

Načítám