Hlavní obsah

Promočené čtyřleté dítě pobíhalo po silnici v Novém Jičíně

Právo, hon
Nový Jičín

Čtyřletý chlapec, kterého matka nechala bez dozoru a promočeného na ulici v Novém Jičíně, ohrožoval v úterý dopravu v Hřbitovní ulici. Dítěte se ujaly dvě náhodně procházející ženy, které ho předaly policistům. Matka je podezřelá z ohrožování výchovy dítěte. Již dříve se o ni zajímal sociální odbor radnice.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Malý chlapec šel původně se svou matkou z nákupu, a když se zastavil u plotu zahrady, kde se díval na pobíhající psy, 33letá matka jej nechala na ulici a šla domů.

Dítě bylo promočené od sněhu. „Chlapec si hrál na ulici bez dozoru déle než půl hodiny, chvílemi vbíhal na silnici a zase nazpět na chodník. Všimly si jej dvě projíždějící ženy, které se jej ujaly. Přivolaly policisty a krátce poté se na místo dostavila i chlapcova máma,“ sdělil mluvčí novojičínské policie Petr Gřes.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Policisté ženu i chlapce převezli na oddělení a poté vyrozuměli oddělení sociálněprávní ochrany dětí. „Pro novojičínské policisty není žena neznámá, v minulosti již opakovaně prověřovali podněty na její způsob výchovy,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám