Hlavní obsah

Dánský student se v Praze prokazoval pasem svého bratra, který je ve vězení

Právo, sts

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Jestli někdo čekal, že letos budou skandinávští studenti při své návštěvě české metropole klidnější a poučeni z minulých problémových let, spletl se. Během svých jarních prázdnin už u nás zničili vybavení tří hotelů – pouštějí do klimatizací pepřové a slzné spreje.

Foto: Stáňa Seďová, Právo

Policisté při kontrole mladistvých

Článek

Byť jsou mladiství, nechávají se nachytat notně opilí, kvůli jejich zbraním musela v jednom z hotelů dokonce zasahovat i speciální pořádková jednotka. Vrcholem je pak Dán, který neměl vlastní pas, ale nechtěl se nechat připravit o radovánky se spolužáky, a tak k cestě do ČR použil pas svého bratra.

„Když jsme zasahovali v hotelu v Praze 8, kde zahraniční studenti zničili jedenáct dveří, a šetřili jsme krádež notebooku, došlo i na identifikaci jednotlivých aktérů. U jednoho chlapce nám musel pomoci dánský kolega, který jeho cestovní doklad ověřil v jejich databázi. Ukázalo se, že přicestoval na pas svého bratra. Prý si nechtěl nechat ujít zábavu v Česku, pas sám neměl a jeho bratr sedí ve vězení, tak by prý tento doklad nepostrádal. Mladík byl předán cizinecké policii. Ta rovnou vydá rozhodnutí, kdy musí opustit naši republiku a zda mu bude udělen trest, v rámci něhož by měl zákaz vstupu do České republiky až na dva roky,“ popsal kuriózní čin dánského studenta mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

BEZ KOMENTÁŘE: Do Prahy dorazili studenti ze SkandinávieVideo: Novinky

U švédských studentů museli policisté pro změnu řešit oznámení, že jsou ozbrojeni. Při zásahu v hotelu Masaic v Praze 2 skutečně zbraně našli, ale šlo o airsoftové pistole, paralyzéry a teleskopické obušky, které si tu pro zábavu skandinávská omladina pořídila.

„Ve středu v podvečer jsme také řešili incident, kdy v hotelu v Praze 2 nastříkali pepřový sprej do klimatizace. Obdobný případ se pak stal i na Těšnově, kde pro změnu studenti do klimatizace nastříkali slzný sprej. Následky tohoto počínání, včetně poničení dveří, byly uhrazeny z kaucí, které studenti na pokoje skládali,“ doplnil Hulan s tím, že během noci na čtvrtek mezi sto sedmnácti zkontrolovanými studenty odhalili 26 opilých mladistvých.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám