Hlavní obsah

Soud zpřísnil trest exšéfovi brněnských strážníků, podmínku změnil na vězení

Právo, Petr Kozelka
Brno
Aktualizováno

Se zděšeným výrazem v očích si vyslechl ve středu rozsudek odvolacího brněnského krajského soudu bývalý šéf městské policie Jaroslav Přikryl. Senát v čele s Alešem Flídrem totiž Přikryla, o kterém se v minulosti hovořilo dokonce jako o možném kandidátovi na policejního prezidenta, poslal na 18 měsíců za mříže.

Exředitel brněnských strážníků Jaroslav Přikryl k rozsudkuVideo: Petr Kozelka, Právo

 
Článek

Podle verdiktu soudu Přikryl neoprávněně zahlazoval přestupky svých známých, které strážníci nachytali například při špatném parkování. „Obžalovaný nebyl jen obyčejný strážník, byl velitel městské policie a měl jít svým podřízeným příkladem. On ale místo toho práci svých podřízených likvidoval," vysvětlil verdikt soudce Flídr.

Jedním dechem také dodal, že právě Přikrylovo postavení bylo i důvodem pro trest vězení. „Pokud bychom přistoupili na podmínku, jaký trest za podobné jednání by pak měl dostat obyčejný strážník?" otázal se Flídr.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Přikryl dostal původně u místního městského soudu 18 měsíců s podmíněným odkladem na 2,5 roku. Proti takovému trestu podal ale odvolání, stejně jako státní zástupce. „Celý proces od začátku provázejí fatální chyby policie a státního zastupitelství. Necítím se vinen, přestupky jsem řešil. Celé jednání vidím jako účelové s cílem zbavit mě funkce," nabídl svůj pohled Přikryl.

Bývalý šéf strážníků přišel o svou uniformu poté, co byl v souběžně projednávané věci potrestán podmínkou za to, že neoprávněně lustroval lidi v systému městské policie. Trest ale zrušil Nejvyšší soud, a justice tak bude muset kauzu projednat znovu. I se středečním verdiktem se podle svých slov Přikryl nehodlá smířit a podá dovolání.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám