Hlavní obsah

Diabetik utekl do lesa, aby se zabil. Zachránil ho vrtulník s termovizí

Novinky, lsi
Teplice

Policistům z Ústeckého kraje se na konci ledna podařilo zachránit život třiapadesátiletého muže, který chtěl kvůli manželským neshodám spáchat sebevraždu. Své manželce pouze vzkázal, že si vzal prášky a končí. Ve středu o tom informoval mluvčí ústecké policie Daniel Vítek.

BEZ KOMENTÁŘE: Sebevraha vypátral vrtulník s termovizíVideo: Policie ČR

 
Článek

Když žena po půlnoci zjistila, že její manžel, který je navíc silný diabetik, opravdu odešel z domu, ihned zalarmovala policii. Ta okamžitě zahájila pátrací akci.

„Kvůli zdravotnímu stavu muže, teplotě pod bodem mrazu a nepřístupnému terénu byl přivolán z pražské základny vrtulník, který od tří hodin v noci prohledával oblast za pomoci termovize,“ uvedl mluvčí.

Těsně před čtvrtou hodinou ráno zachytila posádka vrtulníku obraz, který odpovídal lidské postavě, a nasměrovala pěší hlídky do hustého lesa, kde byl nešťastný muž nalezen.

Podchlazeného muže potom policisté předali záchranářům, kteří ho převezli na jednotku intenzivní péče. „V těchto dnech je již muž, kterého se díky bleskově zorganizované pátrací akci a nasazení vrtulníku podařilo rychle vypátrat, v pořádku,“ dodal Daniel Vítek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám