Hlavní obsah

Policisté při zatýkání postřelili muže, který zabil tetu kvůli slivovici

– Otrokovice
Novinky, zpe

Když policisté vstoupili v sobotu večer do domu v Otrokovicích, kde podle oznámení měla být mrtvola, zaútočil na ně 34letý muž. Policisté ho postřelili do nohy. Následně ve sklepě našli mrtvou ženu - útočníkovu tetu. Měl ji zavraždit, protože mu vyčítala, že jí upíjí slivovici, informoval mluvčí krajského policejního ředitelství Pavel Benedikt Stránský.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Oznámení o tom, že v domě v Otrokovicích je mrtvola, dostala policie v sobotu kolem 23. hodiny. Když hlídka vešla dovnitř, zaútočil na ni muž nožem.

„Svého chování nenechal ani po výzvách policie, ani po použití varovného výstřelu. Zasahující policista tak musel v nutné obraně použít zbraň,“ vysvětlil mluvčí. Policisté pak útočníka zpacifikovali a zavolali záchranku.

Při obhlídce domu našli ve sklepě tělo 62leté ženy. „Dalším šetřením bylo zjištěno, že byla zavražděna a že je tetou muže, který zaútočil na policisty,“ řekl Stránský.

Spor o slivovici

Při následném výslechu se muž přiznal, že tetu, u které bydlel, zavraždil. Jako důvod uvedl, že mu vyčítala, že jí ze zásob upíjí slivovici.

„Policie zahájila v úterý trestní stíhání muže pro zvláště závažný zločin vraždy,“ uvedl mluvčí. Policie ho chce stíhat vazebně, v případě odsouzení mu hrozí trest vězení od 12 do 20 let.

Reklama

Výběr článků

Načítám