Hlavní obsah

Okradla ženu v bezvědomí, zatímco jí záchranáři poskytovali první pomoc

Novinky, kre
Praha

Čtyřiatřicetiletá žena zkolabovala přímo na tramvajové zastávce I. P. Pavlova v Praze. Když jí přivolaní záchranáři poskytovali první pomoc, jedna z přihlížejících se k pacientce přiblížila a ukradla jí kabelku. Celý incident sledoval operační důstojník prostřednictvím kamerového systému. Ženu dopadla policejní hlídka na zastávce Odborů.

BEZ KOMENTÁŘE: Zlodějka vzala kabelku ženě, kterou ošetřovali záchranářiVideo: Policie ČR

 
Článek

V polovině ledna krátce po půl druhé ráno šla mladá žena z oslavy svých závěrečných zkoušek. „Právě vyčerpání ze stresu a požití byť malého množství alkoholu zapříčinilo to, že žena během cesty domů zkolabovala přímo na zastávce,“ uvedla v úterý mluvčí policie Iveta Martínková.

Kolemjdoucí okamžitě přivolali záchranáře, kteří se snažili ženu přivést k vědomí. Naložili ji na nosítka a chtěli odvézt do nemocnice. Situace ale využila jedna z přihlížejících, která v chaosu ukradla pacientce kabelku.

Přihlížející muž si ženy všiml a vyběhl za ní. Odcizenou kabelku jí sebral, ale ženě se podařilo utéci a nastoupit do právě přijíždějící tramvaje. Poté předal kabelku záchranářům, kteří tak mohli s pacientkou odjet do nemocnice.

Ženu zachytily kamery

Ačkoli tento incident nikdo neoznámil, celou akci sledoval pomocí kamerového systému operační důstojník. „Neváhal ani ve chvíli, kdy mu podezřelá zmizela v tramvaji ze záběru. V pozorování pokračoval i přes zastávku Karlovo náměstí, kde ji zahlédl uvnitř tramvaje, až do zastávky Odborů, kde vystoupila. Operační tam okamžitě poslal hlídku, která podezřelou ženu během pár vteřin vypátrala,“ řekla mluvčí.

Foto: Policie ČR

Policie zadržela podezřelou na zastávce Odborů.

Žena nebyla schopna prokázat svou totožnost, a tak byla předvedena na policejní služebnu. Podle mluvčí však potřebovali policisté k objasnění případu výslechy zúčastněných osob, a proto podezřelou po zjištění totožnosti propustili. Kriminalistům se během následujících dvaceti dnů podařilo vyslechnout všechny důležité svědky, poškozenou a také opětovně vypátrat podezřelou.

„Kriminalisté tak mohli šestadvacetileté ženě sdělit podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Vzhledem k její bohaté trestní minulosti a také k tomu, že je až do roku 2017 za krádeže v podmínce, jí v případě odsouzení hrozí až tříletý pobyt za mřížemi. V době, kdy ji kriminalisté zadrželi, figurovala také v celostátním pátrání jako hledaná, protože na ni soud vydal příkaz k zatčení,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám