Hlavní obsah

Na Frýdecko-Místecku dopadli první distributory falešných dálničních známek

Právo, hon

Pravděpodobně první distributory falešných dálničních známek, které se na různých místech republiky objevily na začátku roku, zadržela policie na Frýdecko-Místecku. Kriminalisté obvinili celkem čtyři muže a nyní zjišťují, odkud padělky získali. K dispozici jich měli pět stovek, větší část již stihli pod cenou rozprodat.

Foto: Policie ČR

Zabavené falešné dálniční známky

Článek

O tom, že falešné dálniční známky se objevily i na Frýdecko-Místecku, věděli detektivové už od poloviny ledna. Šlo o dálniční známky pro automobily do 3,5 tuny. Zkušení kriminalisté si postupně vytipovali čtyři muže s bohatou trestní minulostí, ti se pod tíhou důkazů k distribuci známek doznali.

„S policisty spolupracovali a vydali 56 kusů falešných dálničních známek. Dále byla u mužů zajištěna hotovost ve výši bezmála tří set tisíc korun. Jednalo se o peníze pocházející právě z této trestné činnosti. Celkem takto chtěl povedený čtyřlístek prodat pět set kusů padělků dálničních známek,“ uvedl mluvčí frýdecko-místecké policie Vlastimil Starzyk.

Policie pátrá po zdroji

Z dosavadního šetření je zřejmé, že známky prodávali tzv. podomním prodejem a známým. „Cena známky se lišila a pohybovala se od 800 do 1 350 korun za kus. Jedná se o věrné kopie, které se však od originálu liší chybami v textu na zadní straně známky a neúplností ochranných prvků, které se projeví po nalepení známky na sklo vozu. Víme, že muži známky nevyráběli a nyní probíhá šetření s cílem zjistit zdroj, odkud muži napodobeniny získali,“ dodal mluvčí.

Všechny čtyři podezřelé policie stíhá na svobodě a za přečin padělání a pozměnění předmětů k označení zboží pro daňové účely a předmětů dokazujících splnění poplatkové povinnosti jim hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

Reklama

Výběr článků

Načítám