Hlavní obsah

Na Olomoucku hořela ubytovna, jednadvacet lidí muselo být evakuováno

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lutín

Jednadvacet lidí museli evakuovat hasiči kvůli požáru, který vypukl v pondělí časně ráno na ubytovně v Lutíně na Olomoucku. Dvě osoby musely být transportovány do nemocnice.

Foto: HZS Olomouckého kraje

V Lutíně hořela ubytovna, 21 lidí muselo být evakuováno.

Článek

„Osm minut před jednou hodinou v noci volal na naše operační středisko muž, že na ubytovně hoří s tím, že v chodbách jsou vidět plameny a hustý kouř. Tvrdil, že je jedním z uvězněných a že nevědí, jak utéct do bezpečí. Na místo proto ihned vyrazili profesionální hasiči z Olomouce a jejich dobrovolní kolegové z Prostějova, Třebčína a Náměště na Hané. Z hustě zakouřených prostor pak evakuovali dvacet jedna osob, z toho tři malé děti. Naštěstí se jednalo o menší požár odpadu na chodbě, který po chvíli hasiči lokalizovali a zlikvidovali,“ řekl Právu v pondělí mluvčí krajských hasičů Zdeněk Hošák s tím, že lékaři zdravotnické záchranné služby prohlédli několik osob, přičemž dvě musely být transportovány k následné péči do nemocnice v Olomouci.

Hasiči pak ještě prostory ochladili, odvětrali a důkladnou kontrolou vyloučili možné další rozšíření do skrytých prostor. Ve spolupráci s vedením obce zajistili náhradní ubytování pro evakuované v nedaleké tělocvičně.

Co stojí za příčinou vzniku požáru a rovněž i výše škody, je v současnosti v šetření. „Po požáru došlo k hustému zakouření, a tím i k poškození většiny prostor dvoupatrového objektu, sloužícího s části jako ubytovna a mimo jiné i jako zdravotnický areál,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám