Hlavní obsah

Do Prahy dorazili studenti ze severu, namol opilého mladíka odvezla záchranka

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražská policie zorganizovala v neděli večer první velkou akci, která měla za cíl kontroly studentů ze Skandinávie. Těch mají do Prahy dorazit během několika týdnů asi tři tisíce.

BEZ KOMENTÁŘE: Do Prahy dorazili studenti ze SkandinávieVideo: Novinky

 
Článek

Policisté vyrazili na kontroly do barů a hospod z Bartolomějské ulice. Kromě policistů z místních oddělení se na bezpečnostní akci podíleli také policisté ze Speciální pořádkové jednotky, z Cizinecké policie, ale také policisté z Dánska. V menších barech v centru Prahy probíhaly kontroly v poklidu.

První problémy nastaly na Václavském náměstí. Když policisté dorazili před místní klub, museli řešit prvního mladého cizince. Ten přímo na Václavském náměstí močil na zeď domu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Při kontrole uvnitř klubu odhalili policisté několik podnapilých a zároveň nezletilých cizinců. Všechny odvezla smluvená dodávka zpátky do hotelu.

Švéd skončil na záchytce

Daleko větší problém řešili policisté se silně podnapilým osmnáctiletým Švédem. V bezvládném stavu ho policisté s ochrankou podniku vynesli ven. „Policisté mladíkovi poskytli prvotní pomoc v podobě uložení do stabilizované polohy a zabalení do izotermické fólie. Poté mladého cizince předali záchranářům,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

A právě záchranáři převezli mladíka na protialkoholní záchytnou stanici.

Letošní jarní prázdniny začaly z pohledu zahraničních studentů poměrně klidně. Důvodem by také mohlo být to, že značná část studentů ze Skandinávie má pobývat ve Špindlerově Mlýně. Podle informací Novinek jich tam má momentálně být až 700.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám