Hlavní obsah

Brutální napadení v Praze: Útočník mlátil napadenému hlavou o obrubník

Praha

Napomenutí kvůli házení pyrotechniky neunesli dva zatím neznámí muži v Praze. Na své kritiky na ulici zaútočili a brutálně je napadli. Jeden agresor poškozenému dokonce mlátil hlavou o obrubník, způsobil mu tak těžké zranění.

Foto: Policie ČR

Dvojice útočníků na policejním identikitu

Článek

Případ se odehrál loni 14. prosince před obchodním domem Prior na Sofijském náměstí v pražských Modřanech. Policistům se dosud nepodařilo zjistit jména pachatelů, a tak se jejich mluvčí Jan Daněk obrací s žádostí o pomoc na veřejnost.

Dvojice poškozených kolem půlnoci vytýkala neznámým mužům házení dělobuchů a jeden z útočníků přešel i k fyzickému násilí. „Chytil hlavu poškozeného, se kterou začal vší silou mlátit obličejovou částí o betonovou zídku a obrubník. Tím třiatřicetiletému muži způsobil tříštivé zlomeniny lícních kostí, frakturu čelisti, zlomeninu nosu a jiná vážná poranění hlavy,“ sdělil Daněk.

Druhý násilník na nic nečekal a vrhl se na kamaráda prvního napadeného. Chytil ho do kravaty a začal ho škrtit tak intenzivně, že muž upadl do bezvědomí.

Žena jen přihlížela

Útok podle policie trval tři minuty a násilníci při něm křičeli "Zabiju tě, zabiju tě!". Následně v klidu odešli i s neznámou ženou, která mlácení přihlížela, do podchodu v ulici Generála Šišky.

Hlídka, která na místo přijela, poskytla zraněným první pomoc. Muž, který utrpěl vážné zranění hlavy, podstoupil několik operací a dosud je v pracovní neschopnosti.

První agresor je podle kriminalistů muž ve věku 25 – 27 let, 180 cm vysoké silné postavy, světlé pleti, má kulatý plný obličej, tmavé krátké vlasy, vysoké kouty, tmavé strniště po obličeji a hnědé oči. Hovoří česky bez přízvuku, oblečen byl čistě do černého kabátu a tmavých kalhot.

Neútočili poprvé?

Druhý násilník je ve věku 25 – 27 let, 180 vysoké štíhlé postavy, světlé pleti. Byl hladce oholen, má krátké tmavé vlasy, tmavě modré oči a vystouplé lícní kosti. Hovořil česky bez přízvuku. Oblečen byl do barevné, zřejmě bílomodré sportovní bundy. „Při napadení působil klidným a vyrovnaným dojmem, což vyvolávalo dojem, že není u takové rvačky poprvé,“ doplnil mluvčí policie.

Kriminalisté hledají i ženu, která napadení nečinně přihlížela. Je ve věku 20 - 25 let, 175 - 180 cm, s mírnou nadváhou. Měla světlejší rozpuštěné vlasy, které byly lehce vlnité v délce pod ramena. Oblečená byla do volnočasového oblečení, rozevláté bundy a působila zanedbaným dojmem.

Oběma útočníkům hrozí za těžké ublížení na zdraví až deset let za mřížemi. Jestliže mají občané povědomí o totožnosti násilníků nebo ženy, nechť informují linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám