Hlavní obsah

Na Kladensku vyhořel dům, jeho obyvatelé byli zřejmě opilí

Novinky, jap

V jednom z domů v Bratronicích na Kladensku vybuchla ve čtvrtek večer propanbutanová láhev. Majitel domu utrpěl vážné popáleniny, dům po výbuchu celý vyhořel.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár domu v Bratronicích na KladenskuVideo: Novinky

 
Článek

„V 18.34 přijal dispečink linky 155 informaci o popáleném muži na Kladensku, který byl zraněn výbuchem propanbutanové lahve v domě. Na místo byla okamžitě vyslána posádka kladenské rychlé zdravotnické pomoci s lékařem ve vozidle rendez-vous a vrtulník pražské letecké záchranné služby,“ uvedla mluvčí středočeských záchranářů Petra Effenbergerová.

K požáru zamířilo také několik jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů.

Podle sousedů a lidí z okolí si měl chtít majitel domu přitopit pomocí propanbutanové láhve, která ale z neznámých příčin vybuchla. Muž utrpěl vážné popáleniny a do nemocnice ho musel transportovat vrtulník. „Muž, který utrpěl popáleniny 2. stupně na zhruba 40 procentech tělesného povrchu a nacházel se ve stavu akutního ohrožení života, byl napojen na umělou plicní ventilaci a uveden do umělého spánku,“ doplnila mluvčí.

Sousedé shodně uvedli, že v domě byl starší muž se svým nezletilým vnukem. Oba měli být podle nich opilí.

Hasiči bojovali s plameny několik desítek minut, dohašování jim zabere několik hodin. Požár zničil přízemí i střechu celého domu. Přesnou příčinu a okolnosti požáru budou nyní zkoumat vyšetřovatelé hasičů společně s policií.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám