Hlavní obsah

Kriminalisté zasáhli proti kapsářům v centru Prahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Centrum Prahy není plné jen turistů, ale také kapsářů. Proti tomuto nešvaru v těchto dnech zasáhli kriminalisté z policejního obvodu Praha I, kteří zadrželi šest mužů a jednu ženu. Lapení zloději se přitom soustředili zejména na stanice metra Muzeum, Můstek a Florenc.

Článek

Podle mluvčí pražské policie Evy Miklíkové policisté zatím prokázali členům skupiny 76 krádeží.

"Není vyloučeno, že skutků bylo ještě mnohem více. Každé okradení totiž občané policii nehlásí, neboť se domnívají, že pachatel stejně nebude dopaden," podotkla.

Zadržení muži ve věku 25 a 35 let pocházeli z Prahy a Brněnska. Další členkou gangu byla 25letá dívka původem z Bulharska. Oběti okrádali především v autobusech, tramvajích a metru, kde využili tlačenic u přestupů mezi jednotlivými stanicemi či na eskalátorech.

Cestující kvůli nim přicházeli o doklady, peněženky, ale také fotoaparáty nebo platební karty.

Obvinění mohou dostat až osm let

Mluvčí dále sdělila, že skupina kradla od loňského června. Na základě předběžného souhlasu se zadržením, který vydal obvodní státní zástupce pro Prahu 1, skončili kapsáři v cele předběžného zadržení s návrhem na vzetí do vazby.

Chmatáci byli obviněni z trestných činů krádeže, podvodu a neoprávněného držení platební karty. V případě odsouzení jim hrozí až osm let vězení, doplnila Miklíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám