Hlavní obsah

Bez řidičáku spadla s autem do Ohře

– Sokolov
Právo, Rudolf Voleman

Ze silničního mostu přes řeku Ohři mezi Královským Poříčím a Sokolovem u místních chemických závodů se z výšky asi deseti metrů zřítila ve čtvrtek před půl desátou dopoledne tříčlenná posádka osobního vozidla. Dvaadvacetiletá žena za volantem auta neměla být, neměla totiž řidičák.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Auto z řeky Ohře musel vyprostit jeřáb.

Článek

O devět let starší spolujezdkyni musel kvůli podezření na poranění páteře transportovat do plzeňské fakultní nemocnice vrtulník záchranářů. Ostatní vyvázli jen s lehkými zraněními.

„Osobní auto prorazilo zábradlí na mostě a spadlo z několika metrů do řeky Ohře,“ uvedl mluvčí karlovarských krajských hasičů Martin Kasal. „Řidička nepřizpůsobila rychlost jízdy stavu vozovky a dostala smyk, při kterém se dostala do protisměru,“ uvedla mluvčí karlovarské krajské policie Kateřina Krejčí.

„V protisměru narazila na svodidla a odrazila se zpět, kde s autem prorazila zábradlí a spadla s autem do řeky,“ popsala Krejčí. „Řidička nikdy nebyla držitelem řidičského oprávnění,“ dodala mluvčí.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Auto z řeky Ohře musel vyprostit jeřáb.

V autě cestovaly tři osoby. „V době příjezdu hasičů na místo nehody byly již dva lidé v péči záchranné služby,“ pokračoval Kasal. „Náhodou jela kolem převozová sanitka, která se o zraněné postarala nejdříve,“ uvedla mluvčí karlovarské krajské záchranné služby Petra Bakurová. Spolucestující, která seděla na zadní sedačce, museli vyprostit hasiči, protože byla zaklíněná. „Pak ji ve vakuové matraci vynesli z koryta řeky na silnici na mostě,“ uvedl Kasal. Přímo k nehodě přivolal lékař záchranné služby pro transport ženy vrtulník.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Auto z řeky Ohře musel vyprostit jeřáb.

„Lékař měl podezření na poranění páteře, žena totiž necítila nohy,“ uvedla Bakurová. Auto musel z řeky vyzvednout jeřáb.

„Ve stejném místě nezasahovali hasiči poprvé. I v minulosti zde osobní auta prorazila zábradlí a skončila převrácená v řece. Podle hasičů na mostě chybí svodidla, která by zabránila proražení zábradlí. Most je tak podle hasičů v tomto místě nebezpečný a nedodržení rychlosti, která je zde omezena na 50 kilometrů v hodině, může mít fatální následek. Auto řidič neovládne a narazí do zábradlí, které není odolné pro jeho případné zadržení,“ uzavřel Kasal.

Reklama

Výběr článků

Načítám