Hlavní obsah

Běžec s proraženou hlavou ležel celou noc v Michelském lese

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští kriminalisté se zabývají případem těžce zraněného běžce, kterého našel kolemjdoucí v Michelském lese v Praze 4. Muž tam ležel s rozbitou hlavou celou noc. Dosud se policistům nepodařilo zjistit, zda si zranění způsobil sám, nebo ho někdo napadl. Hledají proto svědky i oznamovatele.

Foto: Policie ČR

Oblečení a věci zraněného běžce

Článek

Případ detektivové vyšetřují od 22. ledna, kdy jim byl oznámen. Na veřejnost se muži zákona prostřednictvím svého mluvčího Jana Daňka obrátili v úterý.

Policie díky záznamovým hodinkám, které měl zraněný na ruce, zjistila, že 49letý muž vyběhl ve středu 21. ledna po osmé hodině večer z ulice Tomíčkova, kde zaparkoval auto. Běžel kolem metra Roztyly a vběhl do Michelského lesa směrem k ulici Vídeňská. Po pěti minutách a kilometru běhu se odehrál zatím nejasný incident. Jeho výsledkem bylo proražení běžcovy hlavy.

Kolemjdoucí ho našel za více než deset hodin v 7.15 ráno ležet s vážným poraněním a dezorientovaného. Záchranná služba ho pak převezla do nemocnice, kde leží dosud.

Našel ho jiný běžec

„Kriminalisté v tuto chvíli nemohou vyloučit možnost, že se muž stal obětí násilného trestného činu nebo třeba nešťastné nehody. Doposud totiž nemají informaci o mechanismu vzniku zranění a ani výpověď poškozeného. Ten je totiž od té doby neschopen výslechu v nemocnici. Celou situaci komplikuje i fakt, že neznají ani totožnost oznamovatele, který zraněného nalezl,“ informoval Daněk.

Kolemjdoucí, pravděpodobně také běžec, neměl podle něj zřejmě mobil, protože pomoc volal z nedaleké restaurace a nezanechal na sebe kontakt. Podle policie může být důležitým svědkem, a proto prosí jeho i další občany, kteří zaznamenali cokoliv neobvyklého, aby se ozvali na linku 158.

Oznamovatel byl podle zaměstnanců restaurace mladší muž, hubené sportovní postavy, oblečen do černého běžeckého oblečení – elasťáků a lehké bundy, na hlavě měl tmavý šátek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám