Hlavní obsah

Nehoda kamiónu na D5 blokovala jízdu na Prahu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Policie uzavřela krátce před 11.00 kvůli vyproštění kamiónu dálnici D5 ve směru na Prahu v úseku mezi Ejpovicemi a Rokycany. Práce na odstraňování následků nehody trvaly půl hodiny, provoz byl obnovený kolem 11.20. Informovalo o tom Ředitelství silnic a dálnic ČR a policie.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Místo nehody

Článek

Kamión převážející mražené polotovary havaroval na 64. kilometru ráno po 04.30, jeho část zasahovala i do pravého jízdního pruhu, řidiči tam mohli projíždět jen levým pruhem.

Podle policejní mluvčí Jany Tomkové výrazné komplikace v dopravě v daném úseku nebyly zatím zaznamenány. „Kolony se dočasně tvořily pouze kolem 08.00 v době ranní dopravní špičky," uvedla.

Podle Tomkové se jednapadesátiletý řidič kamiónu s návěsem nevěnoval plně řízení, najel vpravo na okraj a poté mimo komunikaci, kde se nákladní souprava převrátila na bok. Řidič utrpěl lehké zranění, byl převezen do nemocnice. Požití alkoholu vyloučila provedená dechová zkouška. Hmotné škody byly předběžně vyčísleny na 2,5 miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám