Hlavní obsah

Ranní požár poničil rodinný dům na Přerovsku

Právo, mhr

Rozsáhlý požár zachvátil v sobotu ráno rodinný dům v Beňově na Přerovsku. Škoda, kterou způsobil, je předběžně vyčíslena na 1,2 miliónu korun. Právu to řekla mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Vladimíra Hacsiková.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Na místě podle ní zasahovaly čtyři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů. „Při příjezdu zjistili, že požárem je zachvácena celá střecha rohového rodinného domu a střecha nad hospodářskou částí, která těsně navazovala na obytnou část domu. V první fázi požáru se hasiči snažili kromě hašení také chránit okolní objekty,“ uvedla mluvčí.

Velitel zásahu podle ní musel na místo povolat energetiky, protože na střeše zasaženého domu vedly dráty elektrického vedení, což hasičům komplikovalo zásah.

Plameny dostali hasiči pod kontrolu v 7:10 hodin. „V průběhu likvidačních prací pak rozebírali střešní konstrukce a kontrolovali okolní objekty. Po celou tu dobu byla ulice, na níž dům stojí, bez dodávky elektrické energie,“ poznamenala Hacsiková.

Požár podle ní zničil střechu a půdní prostor, přízemí domu ohněm nebylo zasaženo, je však poničeno hasební vodou. Při požáru nebyl nikdo zraněn. „Příčina jeho vzniku je předmětem šetření,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám