Hlavní obsah

Kamera při loupeži v trafice nahrála nejen podobu pachatele, ale i hlas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

„Potřebuji peníze, otevři tu kasu, ale honem, dej mi to všechno,“ uslyšela prodavačka trafiky v Praze 5 od ozbrojeného lupiče, který ji minulý týden přepadl. Policie v pátek zveřejnila videozáznam i se zvukem a požádala o pomoc při pátrání.

BEZ KOMENTÁŘE: Kamera zaznamenala podobu i hlas lupičeVideo: Policie ČR

 
Článek

Loupež se odehrála 24. ledna v trafice ve vestibulu metra Hůrka. Lupič s kapucí přišel k pokladní a požadoval peníze. Když se mu zdálo, že prodavačce podávání peněz příliš nejde, začal vybírat peníze z pokladny sám.

„Poté s hotovostí v řádech několika tisíc korun a se slovy: “Nechoď vůbec ke dveřím, nebo uvidíš!“ z trafiky odešel. Uvnitř se naštěstí nachází kamerový systém, který zachytil nejen podobu, ale i hlas podezřelého,“ uvedla mluvčí policie Iveta Martínková.

Foto: Policie ČR

Pachatel loupeže

Muž je ve věku okolo 30 let, vysoký 158 centimetrů, střední postavy. Na sobě měl světle šedou mikinu s kapucí nasazenou na hlavě a prošívanou vestu tmavé barvy. Na nohou měl sportovní obuv bílé barvy.

Informace o totožnosti a pobytu pachatele přijme linka 158. „Občané by se pachatele neměli pokoušet v žádném případě sami zadržet, může být totiž ozbrojený,“ varovala Martínková.

Reklama

Výběr článků

Načítám