Hlavní obsah

V Blovicích na Plzeňsku střílel pracovník BIS, neunesl rozpad rodiny

Právo, Patrik Biskup
Plzeň

Za čtvrteční střelbou v Blovicích na Plzeňsku, při které zemřel manželský pár, stojí pracovník zpravodajské služby BIS. Služební pistolí zastřelil nejprve svoji ženu a pak i sebe. Podle jeho bratra neunesl rozpad rodiny, na krku měl rozvodové řízení a své dvě dcery ve věku 10 a 13 let od loňského října neviděl.

V Blovicích na Plzeňsku zastřelil muž exmanželku a pak sebeVideo: Novinky

 
Článek

K tragédii došlo na ulici před domem, do něhož se žena s dětmi od muže odstěhovala. „Když jsem přijel na místo, stálo tam bráchovo auto. Dveře u řidiče byly otevřené a motor běžel. Jak se to stalo, nevím, viděl jsem je oba ležet na zemi, byla to hrůza,“ řekl Právu bratr zastřeleného muže.

Podle něj nic nenasvědčovalo tomu, že by se k něčemu tak strašnému chystal. „Ještě ten den odpoledne se zastavil po práci za tátou a pomáhal mu opravit porouchaný vysavač. Nejde mi to do hlavy, tohle řešení je opravdu šílené. Všichni jsme z toho zdrcení,“ pokračoval muž.

S největší pravděpodobností šlo o řešení osobních a soukromých problémů.
mluvčí BIS

S bratrem si byli velmi blízcí. „Viděl jsem na něm, jak je z té rodinné situace zkroušený. Od té doby, co mu žena bránila ve styku s holkami, které měl velice rád, se trápil. Byl to takový konzervativní typ člověka, a podle toho také přistupoval k dětem. S manželkou měli zásadní neshody v jejich výchově. Zatímco ona byla benevolentní, on naopak kladl důraz na školu,“ pokračoval muž.

Padlo i trestní oznámení

Korunu tomu dalo trestní oznámení sociální pracovnice na policii, že starší z dcer údajně mlátil. „Policie to začala vyšetřovat. Dostal strach, že přijde ještě o práci,“ pokračoval bratr.

Mluvčí BIS Jan Šubrt potvrdil, že jde o jejich pracovníka. „S největší pravděpodobností šlo o řešení osobních a soukromých problémů. S jeho prací to nesouvisí,“ řekl Právu Šubrt.

Upozornil na to, že ani sebedokonalejší přijímací proces nebo průběžné testy nedají záruku, jak se člověk v určité situaci zachová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám