Hlavní obsah

Teenageři si krátili dlouhou chvíli, tak zmlátili dva mladíky

– Praha
Novinky, Ondřej Kořínek

Rychlý spád nabralo vyšetřování brutálního napadení dvou 19letých mladíků šestičlennou skupinou teenagerů. Jeden z hlavních útočníků poté, co se viděl v médiích, se přišel sám udat. Následně policisté zadrželi další podezřelé. Ve své výpovědi uvedli, že si krátili dlouhou chvíli.

BEZ KOMENTÁŘE: Převoz zadržených mladíkůVideo: Policie ČR

 
Článek

Po zveřejnění videozáznamu a žádosti o pomoc se na linku 158 ozvalo mnoho lidí, kteří některé z útočníků poznali. Informace byly podle mluvčího policie Tomáše Hulana důležité a zásadní. K dopadení ale nevedly, jeden z útočníků se totiž sám dostavil na služebnu.

„Po odvysílání pátrací relace se hlavní „agresor“, jedenadvacetiletý mladík, ještě týž večer dostavil na policejní služebnu, a ke svému násilnickému jednání se doznal,“ sdělil Hulan.

BEZ KOMENTÁŘE: Šestice teenagerů brutálně napadla dva mladíkyVideo: Policie ČR

Policisté od něj získali důležité informace k útoku, kterého se aktivně účastnili čtyři ze šesti podezřelých ve věku od 15 do 21 let. Pro zbývající si přišli policisté a ti se na služebně doznali.

Neútočili poprvé

„Jak uvádí obvinění, napadením mladíků si chtěli ukrátit dlouhou chvíli, neboť do té doby bloumali bezcílně Prahou. Kriminalisté navíc disponují informacemi, že se tato partička podobného, nebo stejného jednání nedopustila poprvé,“ vylíčil mluvčí policie.

Detektivové zadržené obvinili z trestných činů loupež a výtržnictví ve spolupachatelství. Za tyto delikty hrozí plnoletým obviněným trest odnětí svobody až na deset let, mladistvému o polovinu nižší trest.

Surový útok se odehrál 17. ledna v ulici Na Pankráci na zastávce Vyšehrad. Po spršce nadávek přešli teenageři k fyzickému napadení. Oba poškození dostali několik ran pěstí, přičemž jeden z nich upadl na zem, druhému se podařilo vzdálit. Agresoři využili pádu mladého muže a začali do něj kopat. Přitom mu jeden z útočníků vytáhl z kapsy kalhot peněženku s několikasetkorunovou hotovostí a osobními doklady. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám