Hlavní obsah

Nadávali mi do psů, hájil se Vietnamec, který ubodal krajana

– Praha

Vraždu třicetiletého Vietnamce, kterého podle obžaloby ubodal loni v dubnu jeho krajan, začal ve středu řešit pražský městský soud. Obžalovaný Ba Thinh Nguyen(30) se k činu přiznal. Tvrdí, že ho zavražděný a jeho přátelé uráželi a hrozili mu, že si z něj udělají otroka. Nguyenovi hrozí až 18 let vězení.

Foto: Marek Bádal, Novinky

Obžalovaného Ba Thinh Nguyena přivádí eskorta k soudu.

Článek

Vražda se stala loni v dubnu v pražské Sokolovské ulici. Nguyen podle obžaloby napadl svého známého kuchyňským nožem po předchozí hádce.

Dvaceticentimetrovou čepelí ho dvakrát bodl velkou silou do zad, přičemž nůž pronikl do plic a hlavní průdušky a probodl plicní tepnu. Pobodaný muž potom vyběhl na chodbu domu, kde zemřel na následek šoku z nadměrné ztráty krve a také na udušení krví, která mu natekla do plic.

Říkali mu, že je pitomec a pes

„Kamarád a ostatní kouřili pervitin. Nabízeli mi, a tak jsem si ze slušnosti dal s nimi. Nebyl jsem na to zvyklý, bylo mi špatně a přestal jsem se ovládat. Chtěl jsem z bytu pryč, ale nechtěli mě pustit. Začali mě urážet a říkali, že jestli se pokusím odejít, ublíží mé rodině ve Vietnamu. Nechtěli mi dát peníze na cestu domů,“ popsal Nguyen, který do ČR přijel v roce 2008 za prací a před svým vzetím do vazby žil v Pardubicích. Lidé z bytu mu prý říkali, že je pitomec a pes, což představuje velkou urážku.

S verzí, že vraždil pod vlivem pervitinu, přišel Nguyen až před soudem. Jak upozornila státní zástupkyně, policii dříve výslovně řekl, že v den incidentu nepožil ani drogy, ani alkohol.

Předseda soudního senátu Stanislav Králík se marně snažil zjistit, jaká byla podstata vztahu obou mužů. Nguyen vypověděl, že si k zavražděnému dával veškeré své peníze, protože mu důvěřoval a bral ho jako staršího bratra.

K soudu přišly sestry zavražděného

„Vím, že jsem udělal hroznou věc, že jsem toho člověka připravil o život. Chtěl bych se omluvit rodině poškozeného,“ kál se Nguyen u soudu. K němu přišly i dvě sestry zavražděného.

Odmítly, že by měl jeho bratr s Nguyenem takový vztah. Podle nich se bratr o Nguyenovi nikdy nezmiňoval, takže spolu žádný blízký vztah neměli.

„Chtěla bych prohlásit, že tento pachatel je velice nebezpečná osoba. Choval se špatně, dělal špatné věci a vždy měl u sebe nůž. Žádám pro něj nejvyšší trest,“ prohlásila jeho sestra.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám