Hlavní obsah

Policie dopadla podezřelého z vraždy mladé ženy z Rumburku

Právo, ČTK, ape
Ústí nad Labem
Aktualizováno

Policisté v tomto týdnu dopadli 28letého muže podezřelého z loňské vraždy 27leté ženy v Rumburku. Kromě vraždy byl obviněn i ze znásilnění, hrozí mu trest 15 až 20 let vězení, případně výjimečný trest. Ústecký okresní soud ve středu poslal muže do vazby. Při pátrání po pachateli odebrali loni policisté v Rumburku vzorky DNA 15 stovkám mužů.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Policisté přivádějí muže podezřelého z vraždy v Rumburku k ústeckému okresnímu soudu, který rozhodoval o jeho vazbě.

Článek

Tělo zavražděné ženy policisté objevili loni 1. července u Pivovarského rybníka v Rumburku. Byla zardoušená a měla s pachatelem nedobrovolný pohlavní styk.

Nyní podezřelý muž se nejprve k činu přiznal, pak odmítl vypovídat.

„Jako podezřelý se k činu doznal, ukázal při prověrce výpovědi přesná místa, kde poškozenou zavraždil a kde poté zahodil věci, které jsme až do srpna hledali,“ řekl kriminalista Jiří Vopravil.

K pachateli vedly testy DNA

Mladá žena byla nalezena mrtvá po dvoudenním pátrání. V sobotu 28. června odešla na procházku, z které se nevrátila. V pondělí 1. července se rozjela velká pátrací akce, do které se zapojily nejen desítky policistů, ale i hasiči. [celá zpráva]

Na případu pracoval speciální tým kriminalistů, spolupracovali i s německými kolegy. Jednou z vyšetřovacích verzí bylo i to, že ženu zabil cizinec.

Na těle ženy se nalezla jen část DNA. Kvůli hledání pachatele policie odebrala loni na začátku podzimu vzorky slin v Rumburku stovkám převážně mladých mužů. To kriminalisty nakonec dovedlo k pachateli.

Podle policistů má obviněný muž z Rumburku základní vzdělání a byl bez stálého zaměstnání. V minulosti byl již odsouzen za loupež.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám