Hlavní obsah

Muž pomohl vrahovi zakopat mrtvolu, pak to nahlásil policii

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Pouze jeden ze dvou mužů, kteří krátce před Vánoci zakopali mrtvolu u protipovodňové hráze v Ostravě-Koblově, byl obviněn. Kvůli vraždě policie stíhá jen osmadvacetiletého muže. Jeho o deset let starší kamarád, který mu u ukrytí mrtvoly pomáhal, obviněn nebude, neboť krátce po spáchání činu vše ohlásil na policii.

Foto: Policie ČR

Kriminalisté objevili tělo zavražděného nedaleko protipovodňové hráze v Ostravě-Koblově.

Článek

Případ se stal sice už loni 19. prosince, policie o něm však informovala až nyní. Jak ukázalo vyšetřování, osmadvacetiletý muž napadl svého pětadvacetiletého známého, se kterým se předtím nepohodl ohledně platby za provedení stavební práce.

„Tělo potom se svým devětatřicetiletým známým zakopal do mělkého hrobu. Muž pak celou věc oznámil policii. Měl výčitky svědomí, účastnil se toho proto, že měl z obviněného strach a neuměl říci ne. Druhým důvodem bylo to, že měl kontakty na kriminalisty, se kterými už dříve přišel do styku, a na ně se obrátil,“ řekl zástupce ředitele moravskoslezské policie Radim Wita.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám