Hlavní obsah

Syn udal otce, který měl doma samopal. Mstil se za to, že mu zabavil počítač

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín

Případ nebezpečného vyhrožování uvnitř rodiny se samopalem v ruce prověřovali v minulých dnech novojičínští kriminalisté. Dvacetiletý syn oznámil, že otec doma vyhrožuje střelbou. Oznámení se nakonec ukázalo jako nepravdivé, policisté ale přesto v domě zajistili samopal vzor 58 české výroby a otce obvinili z nedovoleného ozbrojování.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Při samotném oznámení to vypadalo dosti nebezpečně. Zakročující policisté dokonce zvažovali výpomoc od policejní zásahové jednotky z důvodu možného ohrožení života a zdraví osob. Nicméně v průběhu prvního kontaktu s oznamovatelem i podezřelým mužem vyhodnotili, že nebezpečí nehrozí,“ uvedl mluvčí policie Petr Gřes.

Muž kriminalistům dobrovolně vydal samopal i zásobníky a střelivo, které měl doma. „Během provedených výslechů policista zjistil, že o žádné vyhrožování se střelnou zbraní nešlo. Synovi se nelíbilo, že otec po něm požaduje odpovědný přístup k životu a škole, zabavuje mu počítač a vypíná elektřinu, aby netrávil čas u počítače, a tak se mu chtěl tímto způsobem pomstít,“ dodal Gřes.

Dodal, že samopal si muž zakoupil legálně jako zbraň znehodnocenou pro sběratelské účely, svou zručností a umem ji ale dokázal znovu zprovoznit. „Znehodnocené díly nahradil jinými funkčními a podle zjištění ji měl v minulosti opakovaně použít ke střelbě slepými náboji. Sám se obával, že provedený konstrukční zásah do hlavně by mohl způsobit při použití ostrými náboji její destrukci a možné zranění,“ doplnil mluvčí.

Samopal nyní bude podroben znalecké expertíze, policie muže stíhá pro přečin nebezpečné vyhrožování.

Reklama

Výběr článků

Načítám