Hlavní obsah

Horští záchranáři se v Beskydech zapotili

Právo, hon

Víkendovou sněhovou nadílku přivítali provozovatelé lyžařských areálů v Beskydech. Návštěvnost byla i přes nepříznivé počasí a téměř neustálé sněžení nadprůměrná a tomu odpovídal i větší počet úrazů.

Foto: David Taneček, ČTK

Dostatečná sněhová nadílka dělá radost všem milovníkům zimních sportů. Spolu s tím ale přibývá i úrazů. Ilustrační foto

Článek

„V sobotu jsme zasahovali u osmnácti úrazů, za celý víkend jich zatím evidujeme pětadvacet,“ řekl v neděli krátce po setmění dispečer Horské služby pro oblast Beskydy Josef Slovák.

Velmi vážné zranění hlavy podle něj utrpěl muž, který se v sobotu pohyboval na Lysé hoře, kde se konal tradiční vytrvalostní závod. „Turista, který šel na Lysou horu, upadl na zledovatělém chodníku tak nešťastně, že narazil hlavou do stromu,“ konstatoval Slovák.

„Kromě převážně běžných úrazů horští záchranáři zasahovali také u turistky s podezřením na mozkovou příhodu a také u epileptického záchvatu,“ dodal dispečer.

Většina lyžařských středisek v Beskydech byla podle něj v provozu a navíc vytrvalé sněžení umožnilo provozovatelům rozšířit sjezdovky. „Také prognóza do nadcházejícího týdne je velmi příznivá a meteorologové předpovídají teploty pod bodem mrazu, což umožní i umělé zasněžování,“ doplnil Slovák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám