Hlavní obsah

Psí chůva si vybájila znásilnění, epileptikovi málem zničila život

Právo, Patrik Biskup
Klatovy

Přítelkyně si od něho udržovala odstup, kolegové z práce na něho koukali skrz prsty. Od loňského února to prožíval padesátiletý Roman z Klatovska. A to kvůli stejně staré ženě, kterou si našel na hlídání psa a jež pak o něm všude rozhlašovala, že ji znásilnil.

Foto: Novinky/Právo

Článek

Až nyní soud muže trpícího epilepsií očistil, psí chůvu potrestal za vybájené sexuální drama roční podmínkou. „Jedna hnusná lež a můj život se řítil do pekel. Nikomu bych to nepřál. Vlastně ani nevím, jaký k tomu ta žena měla motiv,“ řekl Právu muž, který se živí jako promítač v kině.

Vše začalo loni v lednu. „Seznámil jsem se s ní přes internet. Říkala, že je na tom finančně špatně. V tu chvíli mi blesklo hlavou, že ji nechám vydělat, když mi bude hlídat pejska. Zrovna se to hodilo, protože jsem byl objednaný do nemocnice na operaci. Domluvili jsme se, vzala si psa a já jí zaplatil na týden dopředu,“ vzpomínal muž na první kontakt.

Po třech dnech mu žena zavolala s tím, že musí řešit rodinné problémy a ať si pro psa přijede. „Vyzvedl jsem si ho, všechno bylo v pohodě a asi za týden mi od ní začaly chodit sprosté esemesky. Nereagoval jsem na ně a nechal to být. Později se mi za ně omluvila s tím, že měla vypito. Odpověděl jsem jí, že už s ní končím,“ pokračoval muž.

Reakce ženy ho ale šokovala. „Začala mě bombardovat zprávami, že jsem ji znásilnil. Myslel jsem si, že zase chlastá. Bylo to nepříjemné, upozornil jsem ji, že jde o velmi závažné obvinění, a když nepřestane otravovat, půjdu na policii,“ uvedl dál.

Všechno se obrátilo

A pak se děly věci. „Začali mi volat známí, že dostali e-mail od nějaké ženy, kde popisovala, jak jsem ji znásilnil a jaký jsem prase. Uváděla tam, že jsem ji nechal ležet na zemi v krvi a podobné nesmysly. Poslala to i mojí šéfové do práce, kterou žádala, aby mě vyhodila. To už pohár trpělivosti přetekl a šel jsem na policii,“ popisoval epileptik další peripetie.

Jenže paradoxně to byl on, kdo se musel bránit. „Když žena zjistila, že jsem to oznámil policii, reagovala trestním oznámením, že jsem ji znásilnil. Seděl jsem uprostřed místnosti, kolem mne čtyři policajti a otázky se na mě hrnuly zprava zleva. Byl jsem tak vyděšený, že jsem výslech ukončil kolapsem,“ doplnil pan Roman.

A tím se dostal na černou listinu. „Můžete všem tisíckrát vysvětlovat, že jsou to bludy nějaký bláznivý ženský. Vidíte, jak ten červíček lidem v hlavě pořád hlodá. Co kdyby na tom něco bylo… No a podle toho se také chovali. V zaměstnání se mnou řešili jen pracovní povinnosti, žádný pokec jako dřív. A samozřejmě značně ochladl vztah s mojí přítelkyní,“ uzavřel muž.

Podle soudu Milada B. ohrozila šířením nepravdivých údajů vážnost muže u spoluobčanů, zejména ho poškodila v zaměstnání a narušila jeho rodinné vztahy. Rozsudek není pravomocný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám