Hlavní obsah

Zloděj zmátl prodavače na pumpě, kouzelnickým trikem si přišel na tisíce

Praha

Čtveřice mužů předvedla na pumpě kouzelnický trik a během placení nenápadně okradli obsluhu benzínové čerpací stanice. Policisté po mužích, kteří přišli na benzinku v Praze-Kyjích v Českomoravské ulici s malým chlapcem a okradli obsluhu o sedm tisíc, pátrají od poloviny ledna.

BEZ KOMENTÁŘE: Kouzelnický trik v podání neznámého zlodějeVideo: Policie ČR

 
Článek

Večer, krátce před půl jedenáctou, přišla na benzínovou čerpací stanici čtveřice mužů s malým chlapcem. „Jeden z nich nejprve předstíral zájem o koupi tří kusů motorových olejů, které chtěl zaplatit pětiseteurovou bankovkou. Nato obsluha odvětila, že může vracet pouze v českých korunách, s čímž zákazník souhlasil,“ uvedla mluvčí policie Iveta Martínková.

Foto: Policie ČR

Muž oklamal obsluhu kouzelnickým trikem.

Muž si začal hotovost vrácenou od pumpaře rychle přepočítávat v ruce. Nepozorovaně přitom sroloval dvě bankovky v celkové hodnotě sedm tisíc a ponechal si je v dlani. Tento kouzelnický trik udělal přímo před očima obsluhy, která si ničeho nevšimla.

Obsluhu dokonale zmátli

Zloděj si ale náhle koupi motorových olejů rozmyslel a obdržené peníze obsluze zase vrátil. Ta mu vydala zpět pětiseteurovou bankovku a zákazník se svými dvěma kumpány z benzinky odešli do auta.

Tam čekali na posledního kumpána, který ještě chvíli odváděl pozornost pumpaře tím, že na prodejní pult naházel velké množství čokoládových tyčinek, aby si obsluha nestihla vrácené peníze přepočítat. Potom řekl, že si jde pro peníze do auta, ale už se nevrátil.

„Vzhledem ke zručnosti a dobré spolupráci všech podezřelých policisté pracují s verzí, že tito mohou stejnou trestnou činnost provozovat nejen v Praze, ale na celém území naší republiky. Proto apelujeme na občany, aby v případě takovýchto podezřelých transakcí byli maximálně obezřetní,“ dodává mluvčí.

Kamerový systém, který se uvnitř benzínky nacházel, zachytil zloděje i jeho kumpány. Muži jsou podezřelí z přečinu krádeže ve spolupachatelství a v případě dopadení a odsouzení jim hrozí až dvouletý trest.

Reklama

Výběr článků

Načítám