Hlavní obsah

Měl jsem ji zabít, reagoval na patnáctiletý trest obžalovaný z pokusu o vraždu

Praha
Aktualizováno

Za pokus o vraždu exmanželky a jejího nového partnera poslal pražský městský soud dvaapadesátiletého muže na 15 let do vězení. Rozsudek zatím není pravomocný. Řidič pražského dopravního podniku napadl bývalou manželku loni v létě ve stanici metra Kačerov, kde pracovala.

Foto: ČTK

Obžalovaný řidič u soudu.

Článek

Muž, s nímž žena měla vztah a který byl současně jejím kolegou, se ji snažil bránit, a útočník jej proto vážně zranil.

"To jsem tu krávu měl zabít," reagoval na verdikt přímo v soudní síni obžalovaný, který v závěrečné řeči prosil o co nejnižší trest.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

S exmanželkou, která je o 27 let mladší než on, měl obžalovaný dlouhodobé spory. Po rozvodu jí dělal žárlivé scény, a jak u soudu sám připustil, v textových zprávách jí mimo jiné vyhrožoval, že zveřejní její intimní fotografie, a připraví ji tak o práci.

Obžaloba uvádí, že muž vzal loni 18. července dva kuchyňské nože a s úmyslem exmanželku usmrtit se odpoledne vypravil na Kačerov.

Muž tvrdí, že vraždit nechtěl, není prý agresivní typ. Exmanželce prý jenom hodlal udělat ostudu na pracovišti a chtěl si s ní také vyříkat, proč mu nebere telefon.

Tahal ji z okna ven

Ve vestibulu metra zabušil na dveře místnosti dozorčího turniketů, a když se bývalá manželka vyklonila z okénka, chytil ji se slovy "já tě zabiju, děvko" za krk a začal ji tahat ven, takže jí podvrtl krční páteř a pohmoždil hlavu. Když se exmanželce podařilo vyprostit ze sevření a utéct do zadní části místnosti, muž vykopl skleněnou výplň dveří a vzniklým otvorem vlezl dovnitř.

Tam ženě přispěchal na pomoc její kolega a zároveň partner. Obžalovaný ho po vzájemné potyčce pobodal do břicha, přičemž čepel jednoho z nožů pronikla až do jater. Žena mezitím přivolala pomoc a podle obžaloby tak zachránila pobodanému život. Kolega se musel okamžitě podrobit operaci. Obžalovanému hrozilo 15 až 20 let vězení nebo i výjimečný trest.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám