Hlavní obsah

Ženy v Krči přepadával 20letý Ukrajinec, k odhalení pomohly biologické stopy

Novinky, Ondřej Kořínek, Pavel Jaňurek
Praha
Aktualizováno

Pražští policisté v úterý dopoledne zveřejnili podrobnosti k zadržení podezřelého z několika znásilnění v Krči. Jde o 20letého Ukrajince, který skončil ve vazbě. Hrozí mu až deset let. K jeho dopadení pomohly biologické stopy včetně DNA nalezené na místech jednotlivých útoků. V úterý to řekl kriminalista Milan Macháček.

Policie k zadržení podezřelého ze znásilnění z KrčeVideo: Novinky

 
Článek

Podle policie žije mladík v České republice čtyři roky. Kriminalisté ho už obvinili z jednoho znásilnění a dvou pokusů.

„Muž bydlel v pražské Krči. V minulosti zatím nebyl trestán, ale v současné době je na něj u Obvodního soudu pro Prahu 4 podána obžaloba pro zločin těžkého ublížení na zdraví," uvedl vyšetřovatel.

Mladík v ČR bydlí s celou rodinou, pracoval podle policie brigádně v soukromých firmách ukrajinských podnikatelů. Policie ho zadržela v pátek ve chvíli, kdy vycházel z domu v Libušské ulici.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

„Měli jsme stovky poznatků a stop. Žádná informace od občanů však nevedla přímo k dopadení. Pomyslné rozevřené nůžky se nám pomalu zužovaly, až nám byl potvrzen tento muž. Jsme přesvědčeni, že se jedná o osobu, která ženy napadla,“ konstatoval Macháček. Doplnil, že muž se nepřiznal a popírá jakoukoli trestnou činnost.

Útočil před Vánoci

Všechny tři útoky, které jsou podezřelému kladeny za vinu, se odehrály během několika dnů v druhé půlce prosince. První a nejzávažnější se stal 17. prosince naproti krčské nemocnici. Násilník tam od podchodu zatáhl ženu do křoví a v areálu školky ji více než hodinu znásilňoval. [celá zpráva]

Další dva útoky se staly krátce po sobě v noci na 22. prosince nedaleko místa prvního napadení. Obě ženy se v těchto případech ubránily a muž utekl. [celá zpráva]

Mluvčí policie k útokům v KrčiVideo: Novinky

V prosinci ale pražské kriminalisty zaměstnaly další dvě brutální znásilnění. Pachatele, který napadl ženu v Petýrkově ulici, dopadli policisté druhý den. Pětadvacetiletý Asiat byl obviněn z pokusu o vraždu. [celá zpráva]

Neznámý ovšem zůstává zvrhlík z Prahy-Petrovic. Třiatřicetiletou ženu tam našel svědek v potrhaném oblečení. Záchranná služba ji převezla do nemocnice v kritickém stavu. Podle úterního vyjádření policie toto přepadení s nyní zadrženým cizincem nesouvisí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám