Hlavní obsah

Soudce Havlín i žalobce Fiala půjdou kvůli korupci k soudu

Právo, Radim Vaculík
Praha
Aktualizováno

Vrchní státní zastupitelství v Praze podalo v pondělí obžalobu na soudce z Prahy 2 Ondřeje Havlína i tamního žalobce Františka Fialu kvůli údajné korupci při řešení trestných činů v dopravě včetně nehody pod vlivem alkoholu.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Soudce Ondřej Havlín

Článek

Na webových stránkách zastupitelství to oznámila jeho šéfka Lenka Bradáčová. Společně s Havlínem a Fialou zasedne na lavici obžalovaných dalších pět lidí včetně jednoho advokáta.

„Obžaloba byla podána pro jednání, při nichž docházelo v průběhu roku 2012 až 2013 k nezákonnému ovlivňování trestních věcí ve prospěch pachatelů trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky. Nezákonné postupy byly doprovázeny žádostí, nabídkou či poskytnutím úplatku,“ uvedla Bradáčová.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Výčet trestných činů obžalovaných je dlouhý, přičemž ne každý z nich je obviněn ze všech. Jde o přijetí úplatku, podplacení, nepřímé úplatkářství, zneužití pravomoci úřední osoby, podvod a vydírání. Celkem se podle dřívějších informací jedná o sedmnáct různých případů ovlivňování trestních kauz.

Havlín i Fiala jsou doteď dočasně zproštěni výkonu svých funkcí, takže první z nich nemůže soudit a druhý obžalovávat.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám