Hlavní obsah

Soud uložil Vietnamce za vraždu krajanky v Kroměříži 17 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Krajský soud ve Zlíně uložil v pondělí dvaatřicetileté Vietnamce 17 let vězení za předloňskou brutální vraždu devětapadesátileté krajanky v Kroměříži. Mladá žena na policii ani u soudu k věci nevypovídala, až dnes v emotivním projevu vinu odmítla. Hrozilo jí 15 až 20 let vězení nebo i výjimečný trest.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle státního zástupce Lea Foltýna žena vstoupila do bytu na Riegrově náměstí v Kroměříži a blíže nezjištěným sečným nástrojem brutálně zaútočila na krajanku, která tam bydlela. Opakovanými údery do hlavy a po celém těle jí podle obžaloby způsobila zranění, oběť jim na místě podlehla.

Podle Foltýna utrpěla velmi bolestivé zranění, které podle znalce musela vnímat jako mučivé útrapy. Ženu v tratolišti krve našel její partner, právě on tragédii oznámil. Údajná vražedkyně udržovala podle svědků s tímto mužem intimní vztah, který zřejmě chtěl proti vůli obžalované ukončit.

Důvodem vraždy byla žárlivost a zášť

Důvodem útoku na sokyni v lásce byla podle obžaloby žárlivost a zášť. Foltýn vraždu označil za bezcitnou a krutou. Obžalovaná odmítla, že s partnerem poškozené měla poměr. Zavražděnou prý neměla důvod nenávidět. „Nezabila jsem ji," uvedla.

Tvrdila, že do domu ženy šla za jejím partnerem, s nímž měla jet obchodně do Polska. V domě ji prý ale nějaký muž povalil na zem a donutil vypít prášky. Poté, co se probrala, údajně odešla na autobus. Policii nic neřekla, neboť jí zmíněný muž vyhrožoval, že ublíží její rodině, hájila se cizinka.

Obžalovaná ale nedokázala vysvětlit, jak se v jejím kufru ocitla podprsenka se stopami krve zavražděné, a ani své četné pachové stopy, které byly nalezeny například na vstupních dveřích bytu poškozené, na sekeře nalezené v bytě či dokonce na hlavě zabité ženy.

Chtěla odletět z Česka

Vražda se stala 3. srpna 2013. Podle policie pachatelka tehdy upravila místo činu tak, aby všechno vypadalo jako nehoda. Poté se chystala odletět narychlo do své vlasti. Cizinecká policie ženu zadržela v odletové hale Letiště Václava Havla v Praze.

Zadržená měla u sebe údajně velký obnos peněz. Podle policie se následně v cele pokusila o sebevraždu, které však policisté zabránili. Soud poté vzal cizinku do vazby, kde je doposud.

Reklama

Výběr článků

Načítám