Hlavní obsah

Po rvačce v břeclavském baru zůstali dva vážně zranění, útočníkovi hrozí doživotí

Právo, miv
Břeclav

V policejní cele vyčkává na svůj další osud padesátiletý muž z Břeclavi, který útočil v baru na největším břeclavském sídlišti Na Valtické. V noci na čtvrtek tam vážně zranil dva jiné muže.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Incident se stal ve středu před půlnocí v jednom z podniků na největším břeclavském sídlišti Na Valtické. Do tahanice mezi návštěvníky se zapojilo kolem půldruhé desítky přítomných. Střet rázně rozetnul jeden z nich. Padesátiletý muž s bohatou trestní minulostí zaútočil na dva jiné přítomné.

„Prvního sedmadvacetiletého muže pobodal takovým způsobem, že oběť utrpěla život ohrožující zranění. Vzápětí napadl ještě sedmatřicetiletého muže. Naštěstí útočil už ,pouze’ skleněným půllitrem a způsobil mu krvácející zranění hlavy,“ popsal incident policejní mluvčí Pavel Šváb.

„Přivolaní policisté městské i státní policie na místo dorazili ve chvíli, kdy již spor odezníval. Jeho hlavní ,hrdina’ v tu chvíli dokonce klidně seděl u stolu a dál popíjel, jako by se nic nestalo,“ řekl Právu zdroj.

Podle Švába událost policisté šetří jako trestný čin pokusu o vraždu a trestný čin pokusu o těžké ublížení na zdraví. Na muže podali návrh na uvalení vazby. Podle zjištění Práva se ze svobody dlouho neradoval. Před několika měsíci totiž vyšel z vězení, kde si odpykával trest za předchozí násilný čin. Útočníkovi hrozí až doživotní pobyt za mřížemi kvůli jeho trestní minulosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám