Hlavní obsah

Zfetovaný mladík v prosinci ujížděl policii, v lednu pobodal přítelkyni

Právo, Jan Švábek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

S několika bodnými ranami byla v úterý převezena do nemocnice 20letá dívka z Plzně. Zaútočil na ni drogově závislý 21letý přítel, který už před třemi týdny skončil v rukou policistů, když jim pod vlivem pervitinu ujížděl v ukradeném autě. Muž je nyní na útěku.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Neštěstí se stalo kolem 18. hodiny v jednom z domů v Břeclavské ulici. „Během návštěvy požadoval po dívce vydání finanční hotovosti. Žena odmítla a muž odešel. Chvíli poté se ale do bytu vrátil s tím, že v něm ztratil řetízek,“ sdělila policejní mluvčí Hana Štefflová.

Přítelkyni napadl s nožem v ruce a vyhrožoval jí smrtí, pokud mu nedá peníze. „Zároveň jí odcizil peněženku a donutil k napsání PIN kódu k platební kartě. Když mu dívka PIN kód napsala, muž na ni přesto zaútočil a způsobil jí několik bodných ran,“ dodala Štefflová.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Útočník z místa činu utekl. Dívka poté kontaktovala sousedy, kteří přivolali záchranku. Po agresorovi nyní policie intenzivně pátrá. Případ strážci zákona kvalifikovali jako loupež, za kterou mladíkovi hrozí maximálně dvanáct let vězení.

Podle tiskové mluvčí fakultní nemocnice v Plzni Gabriely Levorové je žena mimo ohrožení života. „Utrpěla bodná poranění v horní části těla. Její stav je stabilizovaný, ještě několik dnů bude hospitalizována,“ řekla Právu Levorová.

Ujížděl policii

Útočníkem je muž, který před třemi týdny na Štědrý den zfetovaný v ukradeném autě ujížděl policii. V jedné z plzeňských firem, kde pracoval, totiž ukradl auto a zhruba čtyřicet tisíc korun. Při nebezpečné jízdě ho nezastavil ani policejní zátaras a prostřelená pneumatika. Stopku mu vystavil až náraz do protijedoucího vozidla.

„Řidič při útěku spadl do rybníka v Úněšově, kde byl zadržen psovodem za užití služebního psa,“ řekl Právu Jan Koželuh, tiskový mluvčí policejního územního odboru Plzeň-venkov. Dopravní nehoda se obešla bez zranění.

Ve vazbě nakonec loni pachatel neskončil. Podle policistů jak při dopravní nehodě, tak při krádeži vozidla a finanční hotovosti nesplnil ani jeden ze tří vazebních důvodů. Muž měl navíc až dosud čistý trestní rejstřík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám