Hlavní obsah

Obžalovaní v kauze lihové mafie složili miliónovou kauci a mohou domů

– Olomouc

Jednatel Radek Menšík a správce nemovitostí společnosti Morávia-Chem Ivan Kovářík, kteří jsou obžalováni v kauze lihové mafie, budou ve středu propuštěni z vazby. Po složení kauce milión korun o tom v neveřejném jednání rozhodl olomoucký krajský soud. Potvrdil to ve středu soudce Eduard Ondrášek. Oba muži musí odevzdat svůj pas a být pod dohledem probačního úředníka.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Radek Menšík a Ivan Kovářík u soudu

Článek

Podle soudu důvody vazby u obou mužů i nadále trvají. Vzhledem k rozsáhlému dokazování i s ohledem na jejich roli v organizované skupině lze však podle soudce vazbu nahradit přijetím peněžité záruky milión korun. Proti rozhodnutí soudu nic nenamítal ani státní zástupce.

Ze sedmičlenné organizované skupiny, která údajně připravila stát při obchodech s nelegálním lihem o 6,7 miliardy korun na daních, tak zůstane ve vazbě pouze šéf mafie Radek Březina.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Soud má obavy nejen z jeho útěku, ale i z případného ovlivňování svědků. Ve vazbě je i jeho otec Vladimír, který byl nedávno obviněn z legalizace výnosů z trestné činnosti. Podle žalobce Petra Šeredy z olomouckého Vrchního státního zastupitelství mu byly v této souvislosti zabaveny nemovitosti v hodnotě několika stovek miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Dva muži z lihové mafie zůstávají ve vazbě

Jednatel společnosti Morávia-Chem Radek Menšík a správce nemovitostí Ivan Kovářík, obžalovaní v kauze takzvané lihové mafie, zůstávají ve vazbě. Rozhodl o tom...

Výběr článků

Načítám