Hlavní obsah

Zlodějce stačilo pár minut, aby z karty vybrala peníze. Majitelka ji nestačila ani zablokovat

Praha

Ani poměrně rychlá blokace platební karty nemusí stačit na zloděje, kteří okradené pohotově připraví o peníze. Přesvědčila se o tom žena, jíž zlodějka v Praze ukradla kabelku a stačilo jí jen pár minut na to, aby z bankomatu vybrala hotovost. Kamera pachatelku zachytila, jak si schovává peníze přímo do podprsenky.

BEZ KOMENTÁŘE: Podezřelá si schovala peníze do podprsenkyVideo: Policie ČR

 
Článek

Kriminalisté případ řeší už od poloviny října, a protože se jim dosud nepodařilo pachatelku najít, obrátili se teď na veřejnost.

Žena nakoupila v obchodním centru v Chlumecké ulici a skládala nákup do kufru auta. Toho využila dosud neznámá zlodějka, která jí vzala kabelku ze zadního sedadla. V kabelce měla poškozená mobil, doklady a platební kartu.

Foto: Policie ČR

Podezřelá u bankomatu

„Než však poškozená krádež vůbec zjistila a platební kartu zablokovala, stihla z ní podezřelá během necelých dvaceti minut vybrat bezmála šest tisíc korun. Peníze si následně pečlivě uschovala do své podprsenky a z místa odešla. Poškozená odhaduje způsobenou škodu (za všechny ukradené věci, pozn. red.) na téměř dvanáct tisíc korun,“ sdělila v úterý mluvčí policie Iveta Martínková.

Podezřelá žena je ve věku mezi 25 až 35 lety, plnoštíhlé postavy. Má světlou pleť a dlouhé černé vlasy stažené do culíku. Na sobě měla elastické, tmavé, pruhované tričko s dlouhým rukávem a tmavé kalhoty. Na hlavě měla černou čepici s kšiltem a černé sluneční brýle. Obutá byla do takzvaných balerín černé barvy.

Policie žádá občany, kteří znají totožnost pachatelky, aby se o své informace podělili na lince 158. Ženě hrozí za trestné činy krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku až dvouleté vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám