Hlavní obsah

Ozbrojený vetřelec ze školy v Mostě byl odhalen

Právo, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Most

Kriminalistům v Mostě se podařilo zadržet muže, který vnikl 7. ledna do tamější základní školy a ohrožovat učitele nožem. Do budovy se dostal krátce před začátkem vyučování, pravděpodobně tam chtěl krást.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Na základě dobré osobní i místní znalosti a získaného popisu policisté vytipovali několik podezřelých osob, mezi nimi byl mladý Mostečan. Na základě výsledků šetření mu policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu nebezpečného vyhrožování. Za ten mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody,“ informovala Právo mluvčí mostecké policie Ludmila Světláková.

Muž vešel do školy spolu se žáky. Záhy si ho však všimli pracovníci školy, před kterými utekl na pánské toalety, kde se ukryl a nechtěl ven. Při osobním kontaktu s učiteli, kteří ho chtěli zadržet, mu vypadl z bundy nůž. Stihl ho zvednout a mířil čepelí proti nim. Při tom jim vyhrožoval, že ho použije, pokud ho nepustí.

Učitelé ho kvůli bezpečnosti propustili. Muž následně vyběhl z toalet na chodbu, vběhl do jedné ze tříd v přízemí a oknem unikl.

„Muž je nadále v zadržení. Je totiž podezřelý z další majetkové trestné činnosti, kterou vyšetřují kriminalisté,“ dodala Světláková.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám