Hlavní obsah

Cisterna hasičů se převrátila cestou k nehodě

Právo, jr

Zranění jednoho z profesionálních hasičů si v neděli vyžádala havárie cisterny mířící k zásahu u dopravní nehody na Vsetínsku. Vůz s hasiči se převrátil, zraněného odvezla záchranná zdravotnická služba do nemocnice.

Foto: Petr Nový, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„V 06:10 hodin byla vyslána jednotka profesionálních hasičů stanice Vsetín na místo hlášené dopravní nehody osobního vozidla, ke které došlo poblíž obce Lhota u Vsetína,“ informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru (HZS) Zlínského kraje Libor Netopil.

„Při jízdě na místo zásahu se zásahové vozidlo T 815 4x4 profesionálních hasičů převrátilo. Při nehodě byl lehce zraněn jeden z hasičů, který byl následně převezen zdravotnickou záchrannou službou k dalšímu ošetření a kontrole do nemocnice. Došlo také k úniku nafty z převráceného vozidla. K likvidaci následků nehody byly nasazeny další posilové jednotky ze Vsetína a centrální stanice Zlín. K vyproštění převrácené cisterny byl na místo vyslán automobilní jeřáb záchranného útvaru HZS ČR z Hlučína,“ řekl mluvčí.

Na místo původně hlášené nehody osobního vozidla vyjela další posádka profesionálních hasičů. Při této nehodě nedošlo k žádnému zranění ani úniku provozních kapalin. Hasiči provedli pouze vyproštění havarovaného osobního vozidla, které skončilo částečně v příkopu u komunikace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám